Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Sadol si za volant s viac ako 2,5 promile a skončil s autom na streche

Havarované auto. Foto: facebook Polície SR

Policajti namerali vodičovi v dychu hodnotu 1,21 mg/l alkoholu, čo v prepočte predstavuje 2,52 promile.

Sady nad Torysou 19. marca (TASR) – K dopravnej nehode došlo v pondelok (18. 3.) popoludní pri obci Sady nad Torysou (okr. Košice-okolie), kde sa na strechu prevrátilo auto s 29-ročným vodičom. Policajti mu v dychu namerali hodnotu 1,21 mg/l alkoholu, čo v prepočte predstavuje 2,52 promile. Nehoda sa obišla bez zranení, informovala polícia.

Mladý vodič z okresu Košice-okolie bez vodičského oprávnenia šoféroval osobné auto zn. Škoda Octavia smerom na Košice. "V dôsledku nevenovania sa vedeniu vozidla zišiel mimo cestu a narazil do hlineného valu. V dôsledku nárazu sa vozidlo prevrátilo na strechu," uviedla v utorok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Policajti muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník Policajného zboru ho už obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Polícia v Košickom kraji v tejto súvislosti opakovane upozorňuje na časté prípady dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu a vyzýva na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.