Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

VIDEO: Nový rok prišli do centra Košíc privítať tisícky ľudí

Na snímke novoročný ohňostroj v Košiciach 1. januára 2018. Foto: TASR - Roman Hanc

Silvestrovské oslavy vyvrcholili tradičným polnočným pyromuzikálnym ohňostrojom.

Košice 1. januára (TASR) - Ani hmlisté počasie a mrholenie neodradilo tisícky Košičanov, aby sa prišli na Hlavnú ulicu rozlúčiť so starým rokom a privítať ten nový. Silvestrovské oslavy vyvrcholili tradičným polnočným pyromuzikálnym ohňostrojom.

Hudobno-tanečná šou sa začala už od 20.00 h. Posledné sekundy starého roka odrátaval s oslavujúcimi aj viceprimátor mesta Martin Petruško. Košičanom zaželal do nového roka predovšetkým veľa zdravia, šťastia, lásky a pozitívnej energie.



Bilancoval aj vlaňajšok. "Bol to naozaj náročný a hektický rok. Bol úspešný aj z pohľadu získania titulu európskeho mesta kreativity na rok 2018, aj na rok 2019 európskeho mesta dobrovoľníctva. To sú naozaj významné tituly," uviedol pre médiá s tým, že v spoločnosti veľmi rezonovalo aj parkovanie. "Verím, že rok 2018 vyrieši konečne aj otázku, ktorá sa týka parkovania a spoločnosti EEI v Košiciach," doplnil. Na margo nového roka okrem iného spomenul, že preňho osobne bude dôležité, aby v meste konečne ukončili rekonštrukciu električkových tratí.



Na pódiu sa okrem iných predstavili Adam Ďurica a Veronika Rabada so skupinami. Moderátorom večera bol Richard Herrgott. "Zabezpečenie kompletného umeleckého programu Silvester 2017 na Hlavnej ulici s účinkujúcimi a ohňostrojom stálo 11.995 eur," uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Ani v tomto roku nechýbal dopoludňajší program pre deti, ktorý bol v nedeľu (31.12.) od 10.00 h pripravený v Historickej radnici.