Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Multifunkčná športová hala má zvýšiť atraktivitu Moldavy nad Bodvou

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V súčasnosti je vyhlásené verejné obstarávanie na realizačný projekt. Jeho konkrétnym návrhom sa bude mestské zastupiteľstvo zaoberať tento mesiac.

Moldava nad Bodvou 3. septembra (TASR) – Nová multifunkčná športová hala v Moldave nad Bodvou by mala byť na Rožňavskej ulici v blízkosti futbalového ihriska a obchodného centra. Mesto na tento účel získalo v auguste od vlády dotáciu 750.000 eur. Ako pre TASR z radnice uviedla Jana Kovácsová, v súčasnosti je vyhlásené verejné obstarávanie na realizačný projekt. Jeho konkrétnym návrhom sa bude mestské zastupiteľstvo zaoberať tento mesiac.

Moldava nad Bodvou je v súčasnosti najväčším mestom v okrese Košice-okolie s viac ako 11.300 obyvateľmi a ako uvádza, nedisponuje priestorom s väčšou kapacitou, kde by sa dali realizovať športové súťaže a tréningy alebo kultúrne akcie pre početnejšie publikum.

Radnica očakáva, že výstavba prispeje k intenzívnejšiemu rozvoju športu detí a mládeže a celkovo zdravého vývoja populácie, ale aj k podpore lokálnej ekonomiky cez takzvaný multiplikačný efekt, ktorý by mohol do mesta prilákať ďalších návštevníkov a prispieť k rozvoju domáceho cestovného ruchu. „Sála by mala mať kapacitu do 500 návštevníkov a technické zázemie, takže by mohla slúžiť pre celú spádovú oblasť. Tiež sa zvýši atraktivita mesta v oblasti služieb, čo by mohlo výrazne stimulovať individuálnu bytovú výstavbu,“ uviedla.

Záujem o šport podľa Kovácsovej každoročne narastá. V Moldave je evidovaných desať športových klubov. „Aj pre vzrastajúci záujem bol vo februári tohto roku mestským zastupiteľstvom zriadený Mestský športový klub Moldava nad Bodvou,“ pripomenula.

Mesto predpokladá, že kapitálové výdavky bude možné čerpať do dvoch rokov. „Urobíme pre to všetko a nasadíme všetky kapacity na to, aby sme to v danom termíne zvládli," uviedol pre TASR primátor Moldavy nad Bodvou Slavomír Borovský.

Celkové náklady na výstavbu zatiaľ nie sú vyčíslené. Radnica počíta s tým, že bude musieť riešiť aj prístupové komunikácie či parkoviská. Plánuje sa uchádzať o ďalšie externé zdroje.

Okrem Moldavy získali financie na športoviská aj mestá Poprad, Spišská Nová ves, Štrba, Revúca a Dunajská Streda.