Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Košický kraj

Gymnázium v Krompachoch pripravilo prijímačky nanečisto

Ilustra Foto: TASR/Roman Hanc

V priestoroch školy sa počas dňa vystrieda zhruba 80 žiakov z deviatich základných škôl z Krompách a okolia.

Krompachy 6. apríla (TASR) – Gymnázium na Lorenzovej ulici v Krompachoch pripravilo dnes pre žiakov 9. ročníkov na základných školách program, počas ktorého môžu zažiť deň na gymnáziu ešte predtým, ako sa stanú jeho žiakmi. Ako uviedla pre TASR zástupkyňa riaditeľky gymnázia Jana Darvasiová, v priestoroch školy sa počas dňa vystrieda zhruba 80 žiakov z deviatich základných škôl z Krompách a okolia.

Žiaci sa počas dňa môžu zúčastniť piatich rôznych aktivít, ktoré budú prebiehať na jednotlivých stanovištiach. "V dvoch triedach sa budú konať prijímacie pohovory nanečisto zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky. Žiaci budú skupinovo riešiť úlohy, aby mali predstavu o tom, čo sa zhruba pýtame na prijímačkách," priblížila Darvasiová. Pre žiakov budú k dispozícii aj činnosti v anglickom jazyku, ktoré pripravil americký lektor.

"Ďalšou aktivitou bude Escaperoom, teda tímová hra v nemeckom jazyku, ktorej cieľom je vyriešiť úlohu za určitý čas, a tak nájsť kľúč od miestnosti," priblížila zástupkyňa riaditeľky. Škola pre deviatakov pripravila aj aktivitu, ktorej cieľom je vypracovať výskumný projekt a prezentovať ho pred verejnosťou.

Aktivity pre deviatakov budú na škole prebiehať od 8.00 do 13.00 h.