Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Košická ZOO mala v júli rekordnú návštevnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Ivan

Zoologickú záhradu navštevuje čoraz viac zahraničných turistov.

Košice 3. augusta (TASR) - Zoologická záhrada (ZOO) Košice zaznamenala v návštevnosti nový rekord. V júli prešlo jej bránami 55.000 návštevníkov. Informovala o tom vedúca vzdelávania a marketingu ZOO Eva Malešová. „Vlani v tomto mesiaci nás navštívilo takmer 48.000 ľudí. Tejto skvelej bilancii spočiatku nahrávalo počasie, neatraktívne pre kúpaliská,“ skonštatovala.

ZOO si však podľa nej udržala návštevnosť aj v druhej polovici júla, keď počas pracovných dní merali denne cestu do Košíc dve tisícky návštevníkov. Víkendy sa pritom približovali k šiestim tisíckam platiacich hostí. „Lákadlom leta sa stal najmä pre rodiny s deťmi náučný chodník Lužný les s lanovými prekážkami a 3D modelmi, ale aj obyvatelia nových voliér. Vďaka nim môžu návštevníci spoznať dravce, ktoré sa bežne vyskytujú v našom okolí,“ zdôvodnila Malešová s tým, že záujem verejnosti vyvolali tiež mláďatá kosmačov bieločelých, ale napríklad aj charizmatické tukany veľkozobé či príchod zebier bezhrivých. V lete neutíchal ani záujem o mláďa kengury.

Zoologickú záhradu navštevuje čoraz viac zahraničných turistov. „Sú to Česi, Poliaci, Ukrajinci, Nemci, Holanďania, ale najmä Maďari, ktorí majú viac ako 25-percentné zastúpenie,“ konkretizovala Malešová. Zoologická záhrada Košice sa podľa nej stala obľúbeným miestom pre deti prímestských táborov a organizované skupiny. Jednou z najväčších atraktivít je naďalej DinoPark, ktorý v tomto roku rozšíril modely dinosaurov o robotického ozvučeného stegosaura.