Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Košická MHD bude týždeň pre cestujúcich s vodičským preukazom zadarmo

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Európsky týždeň mobility slúži na podporu odbremenenia cestnej premávky osobnými vozidlami.

Košice 15. septembra (TASR) - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) sa zapojí do Európskeho týždňa mobility. Počas týždňa od stredy 16. septembra do utorka 22. septembra môžu tak cestujúci, ktorí majú vodičský preukaz, jazdiť v MHD bezplatne. Podmienkou je, že sa pri kontrole platného lístka preukážu originálom tohto preukazu.

"Chceme takto motivovať Košičanov, ktorí využívajú na dopravu po meste len osobné motorové vozidlá, aby si vyskúšali aj cestovanie mestskou hromadnou dopravou, ktorú prebiehajúcou modernizáciou neustále skvalitňujeme," povedal primátor mesta Košice Richard Raši.

DPMK upozorňuje cestujúcu verejnosť, že táto výnimka sa nevzťahuje na nočné spoje a že dodatočné preukázanie sa vodičským preukazom nie je možné.

Európsky týždeň mobility slúži na podporu odbremenenia cestnej premávky osobnými vozidlami. Ide o celoeurópsku akciu, do ktorej sa zapájajú desiatky miest, v snahe podporiť verejnú dopravu, aby tí občania mesta, ktorí bežne nevyužívajú MHD, podporili verejnú dopravu.