Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Nový rok vítali Košice ohňostrojom a lúčili sa s titulom EHMK

Silvester s vítaním Nového roka 2014 na Hlavnej ulici v Košiciach. Na snímke jeden zo súkromných novoročných ohňostrojov v stredu 1. januára 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Hudobno-zábavná a tanečná show sa odohrávala pri súsoší Immaculata od 20.00 h. Posledné sekundy starého roka odrátaval s oslavujúcimi aj primátor Richard Raši.

Košice 1. januára (TASR) - Tisíce Košičanov, najmä z radov mladej generácie, sa dnes v centre mesta lúčili so rokom 2013, v ktorom sa východoslovenská metropola hrdila titulom Európske hlavné mesto kultúry (EHMK). Silvestrovské oslavy a vítanie nového roka na Hlavnej ulici vyvrcholili polnočným pyromuzikálnym ohňostrojom, ktorý kombinoval pyrotechnické efekty s hudobným podkladom.

Hudobno-zábavná a tanečná show sa odohrávala pri súsoší Immaculata od 20.00 h. Posledné sekundy starého roka odrátaval s oslavujúcimi aj primátor Richard Raši, ktorý obyvateľom zaželal veľa šťastia a úspechov v novom roku.

"Košice majú za sebou výnimočný a úspešný rok. Ďakujem všetkým obyvateľom a návštevníkom, ktorí sa spolu s nami podieľali na úspechu projektu Európskeho hlavného mesta kultúry a počas celého roka v uliciach mesta vytvárali neopakovateľnú atmosféru," uviedol Raši. Nezabudnuteľný rok 2013 sa podľa neho navždy zapíše do histórie mesta.

V ponuke silvestrovského programu boli speváčka Michaella, skupiny Drišľak a Polemic, či tanečníci z D.S.Studio. Podľa informácií z magistrátu vyšli oslavy mestskú kasu do 10.000 eur.

Súčasťou osláv bol opätovne aj Detský Silvester so zábavným programom, ktorý sa konal v utorok (31.12.) dopoludnia v priestoroch Historickej radnice.