Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

Pacientom v UNLP spríjemnil vianočné chvíle koncert mladých hudobníkov

Na snímke Vianočný koncert na Oddelení urgentného príjmu Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice 28.decembra 2017. Chodby UNLP rozozvučali hudobné nástroje a krásne hlasy až 11 mladých umelcov pôsobiacich po celej Európe, ktorí prišli na sviatky domov a rozhodli sa svoj čas obetovať nie len svojej rodine, ale aj pacientom nemocnice. Foto: TASR

Koncert znel v podaní 12 talentovaných hudobníkov vrátane štyroch speváčok, sláčikového kvarteta a hráčov na saxofón, flautu, klavír a perkusný nástroj cajon.

Košice 28. decembra (TASR) – Slovenské koledy, hudobnú klasiku i filmovú hudbu si vo štvrtok mohli naživo vychutnať pacienti a zdravotnícky personál v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) Košice. Nevšedný vianočný koncert im pripravila skupina absolventov a študentov košického konzervatória. Hudba znela pri vianočnom stromčeku na urgentnom príjme i na chirurgickej klinike nemocnice na Triede SNP.

"Už v lete sme v nemocnici hrali dva koncerty a teraz sme prišli našou hudbou potešiť tých ľudí, ktorí nemohli byť na Vianoce doma so svojimi rodinami a tento čas musia tráviť v nemocnici," priblížil pre TASR Ján Bogdan, v súčasnosti študent viedenskej hudobnej univerzity v odbore violončelo.



Koncert znel v podaní 12 talentovaných hudobníkov vrátane štyroch speváčok, sláčikového kvarteta a hráčov na saxofón, flautu, klavír a perkusný nástroj cajon. Medzi hráčmi boli slovenskí študenti hudobných vysokých škôl z Londýna, Viedne alebo Frankfurtu nad Mohanom. "Vlastne sme dnes v medzinárodnom zložení, keďže snúbenec našej saxofonistky je Ír, ktorý hrá na klavíri," dodal Bogdan.



Hovorkyňa UNLP Ivana Stašková ocenila ochotu mladých hudobníkov, z ktorých viacerí prišli domov na Vianoce zo zahraničia, ale rozhodli sa svoj čas a umenie v tomto sviatočnom období venovať pacientom nemocnice.