Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Opravy zvlneného asfaltu v Košiciach čiastočne obmedzia motoristov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

V prvej etape dôjde k výmene asfaltového krytu ľavého odbočenia smerom na Rooseveltovu ulicu a priameho smeru na Štefánikovu ulicu.

Košice 21. septembra (TASR) – Opravy zvlneného asfaltového povrchu vozoviek na križovatkách Protifašistických bojovníkov – Štefánikova – Rooseveltova a Gorkého – Slovenskej jednoty sa začnú v piatok večer, motoristov čiastočne obmedzia. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

Práce v úseku pred krytou plavárňou sú naplánované od 18.00 h. V prvej etape dôjde k výmene asfaltového krytu ľavého odbočenia smerom na Rooseveltovu ulicu a priameho smeru na Štefánikovu ulicu. „Pre dopravu bude ponechaný priamy smer na Štefánikovu ulicu a pravé odbočenie na železničnú stanicu. V tejto etape nebude možné odbočenie na Rooseveltovu ulicu. Taktiež bude možné z Rooseveltovej ulice odbočiť iba vpravo, smer juh. V ďalšej etape sa bude vymieňať asfaltový kryt pravého odbočenia na železničnú stanicu a priameho smeru na Štefánikovu ulicu,“ píše magistrát s tým, že pre dopravu bude ponechaný priamy jazdný pruh na Štefánikovu a ľavé odbočenie na Rooseveltovu ulicu.

V prípade križovatky Gorkého – Slovenskej jednoty sa bude pracovať na výmene asfaltového krytu ľavého odbočenia a priameho spoločného jazdného pruhu. „Doprava bude vedená v spoločnom jazdnom pruhu pre priamy smer a ľavé odbočenie v smere Národná trieda,“ uvádza mesto Košice s tým, že opravy sú naplánované od piatka od 20.00 h.

Počas prác, ktoré majú byť ukončené do nedele (23.9.), budú svetelné signalizácie na oboch križovatkách vypnuté.