Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

BÚRLIVÉ ROKOVANIE:V Košiciach sa zaoberali zmluvou o prakovaní

Na archívnej snímke ostrý protest občianskej iniciatívy Nezaplatím EEI ani cent, Košice 29. júna 2016. Foto: TASR/František Iván

Niektorí z poslancov apelovali na to, aby došlo k ukončeniu zmluvy a tiež o vyvodení sankcie voči firme.

Košice 11. decembra (TASR) - Košickí mestskí poslanci sa na pondelkovom rokovaní zaoberali aj materiálom o plnení harmonogramu budovania platených parkovísk spoločnosťou EEI. Tento bol do programu predložil poslanec Jaroslav Polaček.

Vo svojom vystúpení kritizoval, že spoločnosť nedodržala zmluvu a vybudovala len časť zo všetkých parkovacích miest. Zároveň pripomenul, že mesto viackrát upozornilo spoločnosť na to, aby dodržala harmonogram.

"Začiatkom septembra v roku 2017 sme dostali od spoločnosti EEI takzvaný odpočet ich práce, v ktorom je napísané, že parkovacia spoločnosť EEI postavila približne 350 parkovacích miest a nie 730, ktoré sa zaviazali v harmonograme a ktorý sme my poslanci mestského zastupiteľstva schválili," povedal Polaček a apeloval na to, aby došlo k ukončeniu zmluvy a tiež o vyvodení sankcie voči EEI.

Mestský poslanec Marcel Gibóda v rozprave povedal, že nebolo splnené uznesenie týkajúce sa vybudovania parkovacích miest a pridal sa k návrhom poslanca Polačeka.

Vypracovanie právnej analýzy s tým, že čo by vypovedanie zmluvy so spoločnosťou EEI znamenalo pre mesto, navrhol mestský poslanec a starosta mestskej časti Košice-Sever Marián Gaj.

Poslanec Miloš Ihnát vo svojom vystúpení uviedol, že súhlasí s vyvodením sankcie voči EEI, návrh na vypovedanie zmluvy však označil za sporný.

Po búrlivej diskusii mestskí poslanci napokon schválili návrh na prerušenie rokovania o tomto bode, s tým, že sa ním budú zaoberať na ďalšom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Ako uviedol primátor Richard Raši, mesto pripraví právne analýzy týkajúce sa vypovedania zmluvy so spoločnosťou EEI, ako i potrebné podklady pre poslancov.

Od 1. júla 2016 sa zóna plateného parkovania v centre mesta rozšírila o desať mestských lokalít. Košickí mestskí poslanci schválili v polovici júna minulého roka bratislavskej spoločnosti EEI prenájom viacerých úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie motorových vozidiel. Tento krok sa stretol s vlnou nevôle, aktivisti zvolali viacero protestov a spísali petíciu za zmenu koncepcie parkovania v meste Košice.