Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Každý, kto skrášli areál zoo v Košiciach má do Vianoc bezplatný vstup

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Vítané sú ozdoby z prírodných materiálov, ako sú drevo, šúpolie, šišky, slama, ale aj zo sušeného ovocia či semienok, ktoré sa v zime stávajú zdrojom potravy pre voľne žijúce vtáctvo.

Košice 9. decembra (TASR) - Košická zoo ponúka v týchto dňoch viacero podujatí a aktivít, ktoré súvisia s vianočnými sviatkami. Verejnosť a zvlášť školské kolektívy sa môžu podľa vedúcej oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Košice Evy Malešovej zapojiť do skrášľovania areálu výzdobou stromčekov, ktoré sú rozmiestnené v areáli.

"Až do Vianoc má bezplatný vstup každý návštevník, ktorý sa zapojí do skrášľovania areálu. Vítané sú ozdoby z prírodných materiálov, ako sú drevo, šúpolie, šišky, slama, ale aj zo sušeného ovocia či semienok, ktoré sa v zime stávajú zdrojom potravy pre voľne žijúce vtáctvo," uviedla pre TASR Malešová.

Školské kolektívy, ktoré sa vopred dohodnú so zoo, sa môžu tešiť aj na kontakt so živými zvieratkami. "Vianočná ZOO sa oficiálne začne 18. decembra a potrvá do 8. januára budúceho roka a bude otvorená do 18.00 h. Počas týchto dní sa dostane s 50-percentnou zľavou každý návštevník, ktorý zavíta do zoo po 14.00 h. Okrem exotária a minivivária zoo slávnostne vyzdobí zimoviská brodivých vtákov, kapybár, plameniakov a surikát. Komentované kŕmenie tuleňov bude vo sviatočne vyzdobenom bazéne v nezmenenom čase, teda denne o 11.00 a o 14.00 h. Návštevníkom bude slúžiť počas týchto dní klubovňa Himaláje v centrálnej zóne areálu," priblížila vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu.

Okrem teplého občerstvenia ponúkne zoo malú ukážku dermoplastov a parohov, a to denne od 10.00 do 15.00 h.

"Na sviatky štedrosti sa môžu už dnes tešiť aj zvieratá. Chovatelia pripravujú pre nich darčeky. Pod vianočným stromčekom ich nájdu už v pondelok 18. decembra predpoludním," prezradila Malešová.