Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Primátor Raši prijal obhajcov extraligového titulu HC Košice

Ustanovujúce rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Košice. Na snímke novozvolený primátor Košíc Richard Raši s insígniami po zložení sľubu. Foto: TASR/František Iván

Primátor mesta Košice Richard Raši v nedeľu slávnostne prijal v priestoroch Historickej radnice vedenie, realizačný tím a hráčov HC Košice, ktorí obhájili majstrovský titul.

Košice 19. apríla (TASR) - Primátor mesta Košice Richard Raši v nedeľu slávnostne prijal v priestoroch Historickej radnice vedenie, realizačný tím a hráčov HC Košice, ktorí obhájili majstrovský titul. Vo finále dokázali triumfovať nad Banskou Bystricou 4:2 na zápasy.

"Víťazstvo našich chlapcov má bonus. Vyhrali aj pre podporu mládežníckeho hokeja v Košiciach 500 eur a zároveň zabezpečili, že v čase, keď košickí hokejisti budú na zápase v Banskej Bystrici, bude im robiť lekára na striedačke primátor Ján Nosko. Som rád, že mi vyšiel tip 4:2 na víťazné zápasy a predovšetkým sa teším z toho, že sme majstri," konštatoval pre TASR primátor mesta Košice Richard Raši, ktorý s banskobystrickým primátorom uzavrel pred finálovou sériou stávku.

Ziskom ôsmeho titulu sa hráči HC Košice vyrovnali bratislavskému Slovanu, v ktorého drese pôsobil v minulosti i Marek Bartánus. "Je to pre nás česť, keď si nás pán primátor zavolá a poďakuje sa. Popri tom, že robíme dobre meno HC Košice, tak i samotnému mestu Košice a sme na to veľmi hrdí a tešíme sa z toho. Dúfam, že sa nám bude dariť i v budúcnosti. Chceme robiť radosť Košičanom, pretože si to zaslúžia," uviedol Bartánus.

Na záver odovzdal primátorovi Košíc kapitán Martin Štrbák na pamiatku hokejku i šiltovku a postupne sa hráči zapísali do kroniky. "Minulý rok dostal pán primátor podpísaný dres, dnes to bola víťazná čiapka s našimi podpismi a rovnako aj podpísaná hokejka celého mužstva HC Košice," ozrejmil Štrbák a k zápisu do kroniky dodal: "Už pri zapisovaní minulý rok som cítil, že tá kniha je historicky obrovská a všetci sme sa do nej zapísali zlatými písmenami. Ak mi vydrží zdravie, tak by som sa rád zapísal ešte jednu sezónu."