Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

V Michalovciach a okolí pribudne 14 nových autobusových spojo

Ilustračné foto Foto: dpb.sk

Novinkou je zavedenie autobusovej dopravy počas víkendov na trase Parchovany – Trebišov, ktorá bola doposiaľ zabezpečovaná iba počas pracovných dní.

Michalovce 10. decembra (TASR) - Nové cestovné poriadky platné od nedele prinesú cestujúcim v Michalovciach a okolí viacero pozitívnych zmien. Pribudne tam 14 nových spojov a dve nové zastávky pre žiakov základných škôl v obci Klokočov a Vyšná Rybnica.

„Podporujeme zlepšovanie nadväznosti autobusovej a vlakovej verejnej dopravy pre cestujúcich. Preto sme pri zostavovaní nových cestovných poriadkov pre žiakov a cestujúcich za prácou zaviedli 14 nových spojov a ďalších 98 sme upravili práve z dôvodu lepšej nadväznosti,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA Michalovce Gejza Sačko.

Novinkou je zavedenie autobusovej dopravy počas víkendov na trase Parchovany – Trebišov, ktorá bola doposiaľ zabezpečovaná iba počas pracovných dní. „Túto zmenu sme zrealizovali, aby sme zamestnancom denných a nočných zmien poskytli dopravu do práce a z práce aj počas víkendov,“ doplnil Sačko.

ARRIVA Michalovce zabezpečuje autobusovú dopravu na 57 prímestských linkách v okresoch Michalovce, Trebišov a Sobrance, ako aj mestskú hromadnú dopravu tromi linkami v Trebišove. „Po novom najazdia naše autobusy o 18.000 kilometrov viac, jazdnú dobu skrátime pri 688 spojoch,“ upozornil Sačko s tým, že nové cestovné poriadky mestskej, prímestskej a diaľkovej autobusovej dopravy nájdu cestujúci na internetovej stránke spoločnosti a zakúpiť si ich môžu na predajných miestach.