Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Deti sa v Slovenskom technickom múzeu dozvedia, ako sa narodil mobil

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Zámerom STM je, aby Živé múzeum zatraktívnilo týmto inovatívnym programom priestory kamenného múzea, ukázalo vedu a techniku zábavnou formou.

Košice 24. apríla (TASR) - Slovenské technické múzeum (STM) v Košiciach pozýva tento víkend v nedeľu (26. apríla) do svojich priestorov rodiny s deťmi, ale aj školské skupiny. Od 14. do 16. h organizuje spolu s divadlom Neón podujatie Živé múzeum. Pre malých a veľkých návštevníkov bude pripravená inscenovaná veselá prechádzka po múzeu s divadelníkmi.

"Herci netradične predstavia technické exponáty hravo a poučne. Hrané scénky sa odohrajú v podzemí bane a v expozícii oznamovacej techniky. Príbehy predstavia zázračné bytosti a osobnosti vedy, ktoré deťom priblížia svet vynálezov," informuje STM.

Návštevníci sa môžu tešiť na Banské dobrodružstvo kanárika Miška v podzemí banskej expozície. Dobrosrdečný kanárik Miško vyrozpráva deťom dobrodružné zážitky a povesti plné zlata, ale aj humoru a dôvtipu. V expozícii Oznamovacej, záznamovej a reprodukčnej techniky spoznajú návštevníci príbeh o hovoriacom vynáleze - Ako sa narodil mobil. Príbeh zázračného vynálezu sľubuje plno prekvapení a aktívneho zapájania návštevníkov do hry.

Zámerom STM je, aby Živé múzeum zatraktívnilo týmto inovatívnym programom priestory kamenného múzea, ukázalo vedu a techniku zábavnou formou.