Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Colníci odhalili ďalšiu nelegálnu prepravu živých zvierat

Ilustračné foto Foto: TASR/Finančná správa SR

Nelegálnu prepravu živých teliat odhalili colníci počas dnešnej kontroly v obci Bracovce.

Bracovce 22. apríla (TASR) - Nelegálnu prepravu živých teliat odhalili colníci počas dnešnej kontroly v obci Bracovce. "Traja občania Rumunska sa pokúsili o prepravu 14 živých zvierat z Poľska do Rumunska bez akýchkoľvek dokladov o preprave, pričom ich prepravovali v nevhodných podmienkach, ktoré nezodpovedajú európskym smerniciam o preprave živých zvierat," informovala TASR hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

Cudzinci prevážali dobytok v dodávke s rumunskými evidenčnými číslami. "Nemali pri sebe žiadne doklady k zvieratám, uviedli len, že ich kúpili a prevážajú do Rumunska," doplnila hovorkyňa s tým, že 14 prepravovaných zvierat smerovalo z poľského Krakowa do rumunského mesta Mures.

Colníci v súlade s platnými predpismi na území Slovenskej republiky kontaktovali a prípad odovzdali regionálnej pobočke Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. "Podľa našich informácií už rozhodla o vzatí živých zvierat do karantény v okrese Michalovce," uzavrela Baloghová.

Michalovskí colníci odhalili za posledné dni už druhú nelegálnu prepravu živých zvierat na východe Slovenska. Vo štvrtok 16. apríla kontrolovali v obci Veľaty, okres Trebišov, takisto prepravcu z Rumunska, ktorý tentoraz prevážal 67 ošípaných bez príslušných dokladov a v nevhodných podmienkach. Preprava mala byť realizovaná medzi tými istými mestami ako v prípade dnešného nelegálneho prevozu teliat.