Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea

Komunálne voľby 2018

Časť opozície vyzýva E. Pätoprstú, aby sa vzdala kandidatúry

Podpredseda SaS Ľubomír Galko tvrdí, že od začiatku podporovali v kandidatúre Hrčku s presvedčením, že je lepšou voľbou pre Petržalku.

A. Turčanová: Darí sa nám plniť ciele, ktoré sme si vytýčili

Rozhovor s Andreou Turčanovou je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

M. Benko: Som pripravený urobiť čo najviac pre Prešov

Rozhovor s Miroslavom Benkom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

F. Oľha: Prešov trápi doprava, ale aj odchod obyvateľstva na západ

Rozhovor s Františkom Oľhom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

MHD sa podľa I. Nesrovnala zásadne zlepšila, odborník si to nemyslí

Nesrovnal chce v rozvoji verejnej dopravy pokračovať ďalej. Posun sľubuje v projektoch električkovej trate až na koniec Petržalky, do Devínskej Novej Vsi, Podunajských Biskupíc či Vrakune.

V 15 obciach vranovského okresu majú len jedného kandidáta na starostu

O najvyšší post v dedine i poslanecké stoličky neprejavil záujem nik v Girovciach, ktoré majú 58 obyvateľov a niekoľkých chatárov.

Drutarovský: Potrebujeme silné a užitočné spojenie síl pre celý región

Rozhovor s Richardom Drutarovským je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

P. Hagyari: Tlak verejnosti ma priviedol k tomu, že znova kandidujem

Rozhovor s Pavlom Hagyarim je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

V Girovciach o starostovskú stoličku nikto neprejavil záujem

Dosluhujúca starostka Jana Lešková, ktorá túto funkciu zastávala osem rokov, pre TASR prezradila dôvod, prečo v týchto voľbách nezabojuje o tento post.

S. Grega: Ak je vôľa pomôcť mestu úprimná, všetko ostatné ide

Rozhovor so Stanislavom Gregom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Dužda: S verejnými prostriedkami treba narábať efektívne a hospodárne

Rozhovor s Igorom Duždom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

O post primátora Prešova sa uchádza sedem kandidátov

O 31 poslaneckých miest prejavilo záujem 156 kandidátov . Z nich je 120 za politické subjekty a 36 je nezávislých. ,aktualizované 

Ľubomír Žabár sa vzdal kandidatúry na post primátora Trenčína

Vzdávam sa kandidatúry na primátora Trenčína v prospech Ing. Miloša Mičegu, vysvetlil Žabár svoje rozhodnutie. Zároveň dodal, že zostáva kandidátom na poslanca.

Starostov, primátorov a komunálnych poslancov vyberajú voliči krúžkami

Volič hlasuje tak, že za plentou zakrúžkuje vybraných kandidátov, hlasovací lístok vloží do obálky, a tú do volebnej schránky.

V komunálnych voľbách sa očakáva nízka volebná účasť väzňov

V súčasnosti sa nachádza vo výkone väzby umiestnených 1686 obvinených a vo výkone trestu odňatia slobody 8795 odsúdených.

Kandidáti na primátora Bratislavy budú diskutovať o bezdomovectve

Primátorom Bratislavy chce byť v tohtoročných komunálnych voľbách deväť mužov a jedna žena.

Trnavský primátorský kandidát S. Žigmund sa vzdal kandidatúry

Žigmundovým vzdaním sa kandidatúry sa počet kandidátov na primátora Trnavy zníži z ôsmich na siedmich.

J. Dvonč: V Nitre v súčasnosti rezonuje najmä otázka bezpečnosti

Rozhovor s Jozefom Dvončom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Nitry, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Štyria nezávislí kandidáti na primátora Košíc podporili A. Bašistovú

Je načase sústrediť sa na život v meste a nie bojovať proti sebe, povedala Bašistová s tým, že spoločné stretnutia neboli jednoduché. Ako potvrdila, bola ich iniciátorkou.,aktualizované 

M. Hattas: Na nitrianskej radnici musí nastať generačná zmena

Rozhovor s Marekom Hattasom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Nitry, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Marek Hattas sa kandidatúry na post primátora Nitry nevzdá

O post primátora v Nitre sa uchádza desať kandidátov.

R. Kolenčíková: Nitra na príchod Jaguaru nebola a nie je pripravená

Rozhovor s Renátou Kolenčíkovou je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Nitry, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Š. Štefek: Doprava v meste je problém číslo jedna

Rozhovor so Štefanom Štefekom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora mesta Nitra, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Kandidát na primátora Popradu J. Švagerko sa vzdal kandidatúry

J. Švagerko kandidoval ako nezávislý.,aktualizované 

Ľ. Martinka: Korupcia sa dá eliminovať pomocou občianskych komisií

Rozhovor s Ľubomírom Martinkom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora mesta Nitra, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

M. Ivan: Nechcem pretláčať iba svoju predstavu, chcem spájať

Rozhovor s Michalom Ivanom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora mesta Nitra, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Sitár sa vzdal kandidatúry na post primátora Nitry v prospech Oremusa

P. Oremus chápe krok Sitára ako pozitívny signál spájať sily, aby sa do funkcie primátora Nitry dostal skutočne nezávislý kandidát.,aktualizované 

Danica Birošová sa vzdala kandidatúry na post primátorky Trenčína

Úradujúci primátor Trenčína Richard Rybníček necítil potrebu vyjadriť sa k spojeniu protikandidátov. ,aktualizované 

KDH: Kandidáti sa hanbia za svoje strany, najviac tí za Smer-SD

Šéf kresťanských demokratov si ako príklad vybral kandidáta na košického primátora Martina Petruška a jeho bilbord pri Steel Aréne.

O post primátora Nitry sa uchádza desať kandidátov

Mestská volebná komisia zaregistrovala pre voľby primátora 11 kandidátov, nezávislý kandidát Róbert Sitár sa vzdal svojej kandidatúry.

Marián Matej sa vzdal kandidatúry na primátora Bardejova

V utorok (30.10.) sa M. Matej vzdal svojej kandidatúry v prospech nezávislého kandidáta Juraja Bochňu.

Voliči môžu požiadať aj o prenosnú hlasovaciu schránku

Komunálne voľby sa na Slovensku uskutočnia 10. novembra.

P. Fiabáne: Spájame ľudí, ktorí majú výsledky a chceme zmeniť Žilinu

Rozhovor s Petrom Fiabáne je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Žiliny, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.,aktualizované 

VIDEO: M. Kapitulík: Žiline vrátime silu a naštartujeme jej rozvoj

Rozhovor s Martinom Kapitulíkom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Žiliny, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.,aktualizované 

P. Groma: Žiline ponúkam 15 projektov, presadiť ich chcem ako primátor

Rozhovor s Patrikom Gromom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Žiliny, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.,aktualizované 

T. Hanuliak: Na programe Desatoro pre Žilinu začnem pracovať hneď

Rozhovor s Tiborom Hanuliakom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Žiliny, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

J. Púček: Mesto chcem viesť k prosperite, rozvoju a spokojnosti ľudí

Rozhovor s Jánom Púčekom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Žiliny, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

I. Nesrovnal: Ľudia mi hovoria, že konečne môžu byť na Bratislavu hrdí

I. Nesrovnal o bilancii predchádzajúcich štyroch rokov i výzvach pre hlavné mesto v najbližšej budúcnosti.

Ľ. Chodelková: Žilina si už nemôže dovoliť premrhať ďalšie roky

Rozhovor s Ľudmilou Chodelkovou je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Žiliny, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

M. Janušek: Mám víziu, ako urobiť zo Žilinčanov hrdých občanov

Rozhovor s Marianom Januškom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Žiliny, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí