Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav

Komunálne voľby 2018

J. Mrva: Developerov chcem zastaviť cestným zákonom

Rozhovor s Jánom Mrvom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Bratislavy, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

I.Plšeková: Je čas urobiť v Bratislave poriadok, chce to ženskú ruku

Rozhovor s Ivetou Plšekovou je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Bratislavy, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Pre Wimmera je v Starom Meste prioritou bezpečnosť, poriadok a čistota

Poriadok by chcel zaviesť aj do samotných ulíc, z ktorých by podľa neho mali zmiznúť žobráci a asociáli. Vie si skôr predstaviť oživenie priestranstiev kultúrou, hudobníkmi vyššej kvality.

M. Vetrík: Chcem prinavrátiť dôveru Bratislavčanov vo svoje mesto

Rozhovor s Miroslavom Vetríkom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Bratislavy, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Béreš: Hra,ako peniaze pre Bratislavu odlievať oligarchom,musí prestať

Rozhovor s Viktorom Bérešom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Bratislavy, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

J. Brada: Hlavné mesto potrebuje v prvom rade zmenu myslenia

Rozhovor s Jaroslavom Bradom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Bratislavy, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

R. Ruhig: Bratislava stráca svoj charakter, toto musí skončiť

Rozhovor s Romanom Ruhigom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora mesta Bratislava, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Počas volieb bude situáciu monitorovať zvýšený počet hliadok

Pod drobnohľadom polície budú podľa aj sídla okrskových, okresných a mestských volebných komisií, tiež sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

A. Trnovec: Bratislava musí byť domov, nie kino, ktoré iba navštívite

Rozhovor s Andrejom Trnovcom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Bratislavy, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

V komunálnych voľbách môže voliť deväť väzňov

Ku koncu predchádzajúceho mesiaca sa nachádzalo vo výkone väzby 1686 obvinených a vo výkone trestu odňatia slobody 8795 odsúdených.

Súboj o primátorský post Malaciek sa zúžil na dvoch kandidátov

Dubán rezignoval len na primátorskú kandidatúru, v sobotňajších (10.11.) komunálnych voľbách bude kandidovať za mestského poslanca.

Za poslancov mestských častí kandidujú bývalí hráči Slovana a Interu

Jedným z 21 kandidátov na post poslanca Vajnôr je bývalý futbalový reprezentant, dnes športový manažér a spolukomentátor futbalových zápasov Marián Zeman.

Na miestnych poslancov kandiduje v Bratislave takmer 850 kandidátov

Najväčší počet kandidátov evidujú v bratislavskej Petržalke, kde je na 35 poslaneckých miest 139 uchádzačov, vyše 100 kandidátov (107) je tiež v Ružinove, kde je 25-členný poslanecký zbor.,aktualizované 

Slováci v Británii: Voľte tých, ktorí majú rešpekt verejnosti

Voličov doma na Slovensku nabádajú k zvoleniu kandidátov, ktorí dokážu nastoliť novú kultúru v komunálnej politike, bez neférových politických hier.

Na post starostov v Bratislave je 70 kandidátov:Väčšina je nezávislých

Len z občianskych kandidátov si budú môcť vyberať voliči vo Vajnoroch (3 kandidáti celkovo), Záhorskej Bystrici (2), Rusovciach (2) a Devíne (2).

Marián Mišún sa vzdal kandidatúry na primátora Púchova

O post primátora Púchova sa tak uchádza osem kandidátov.

V Bratislave je 10 kandidátov na primátora a 284 na mestského poslanca

Primátorom hlavného mesta chce byť deväť mužov a jedna žena.

OĽaNO, Zmena zdola a aktivisti podporujú Elenu Pätoprstú

Pätoprstá je podľa Budaja občianska aktivistka a komunálna politička, bojujúca za záujmy občanov už dlhé roky.

E. Petrvalský už na starostu košickej mestskej časti nekandiduje

Dôvodom jeho rozhodnutia je podľa neho existujúca spoločenská objednávka na generačnú výmenu.

Kandidát na primátora Bardejova Stanislav Soroka sa vzdal kandidatúry

Bardejov sa prepadá v rebríčkoch transparentnosti aj zadlženosti, uviedli vo svojom vyhlásení kandidáti, ktorí sa vzdali kandidatúry.

Kandidát na primátora S. Grega podal trestné oznámenie na A. Turčanovú

Uznesenie mestského zastupiteľstva (MsZ) o kúpe pozemkov podpísala primátorka podľa neho napriek tomu, že bolo protizákonné a pre mesto Prešov zjavne nevýhodné a absolútne nepotrebné.

A. Bašistová: Košičania si zaslúžia žiť v peknom a fungujúcom meste

Rozhovor s Alenou Bašistovou je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Košíc, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.,aktualizované 

Vo väčšine obcí na Záhorí kandidujú aj súčasní starostovia

Naopak, nového starostu si určite vyberú vo Veľkých Levároch, Suchohrade, Perneku, Plaveckom Mikuláši a Plaveckom Štvrtku, kde súčasní starostovia opätovne nekandidujú.

M. Petruško: Chcem, aby boli Košice mestom na celý život

Rozhovor s Martinom Petruškom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Košíc, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

J. Džunko: Chcem umožniť občanom svojpomocnú výstavbu bytových domov

Rozhovor s Jaroslavom Džunkom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Košíc, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

V. Vágási: Územie okolo Hornádu môže priniesť prácu, oddych a bývanie

Rozhovor s Vladimírom Vágásim je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Košíc, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Opäť dochádza k pokusom kupovať rómske hlasy, tvrdia rómski politici

V niektorých prípadoch ide o prísľub vecnej odmeny za hlas konkrétnemu kandidátovi, v niektorých prípadoch však ovplyvňovanie nadobúda formu zastrašovania.

Richard Oravec sa vzdal kandidatúry na post primátora Pezinka

Oravec sa rozhodol vzdať kandidatúry v prospech ďalšieho kandidáta na primátora - urbanistu Igora Hianika.

V. Novotný: V časti magistrátu môže byť nový domov pre seniorov

Rozhovor s Viliamom Novotným je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Košíc, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

J. Polaček: Samosprávu musíme sprístupniť obyvateľom mesta

Rozhovor s Jaroslavom Polačekom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Košíc, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Š. Horváth: Košice je potrebné vrátiť do rúk občanov

Rozhovor so Štefanom Horváthom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Košíc, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

J.Struk: Nájomné byty treba urýchlene stavať, prijali by ich aj starší

Rozhovor s Jánom Strukom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Košíc, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Košičania si budú voliť aj starostov a miestnych poslancov

Najviac uchádzačov o funkciu starostu zaznamenala MsČ Sídlisko Ťahanovce, kde kandiduje spolu deväť ľudí. Zo šiestich kandidátov si budú vyberať voliči v MsČ Juh a Šaca.

Voliči sa s otázkami voľbách, môžu obrátiť na infolinku

Komunálne voľby sa na Slovensku uskutočnia 10. novembra.

Košice budú mať nového primátora, výber sa zúžil na deväť kandidátov

Primátorský post neobhajuje Richard Raši (Smer-SD), ktorý sa v marci vzdal tohto mandátu, keď sa stal podpredsedom vlády SR pre investície a informatizáciu.

V Humennom bude o jedného kandidáta na primátora menej

Do predvolebnej kampane vstupoval Peter Pipák s myšlienkou, že ak sa majú veci v Humennom zmeniť k lepšiemu, je potrebné odstrániť polarizáciu spoločnosti, začať ľudí spájať a komunikovať.

M. Kaliňák: Voľbami sa účasť verejnosti na správe obcí a miest nekončí

Územná správa ponúka jedinečný model spolupráce volených orgánov s obyvateľmi.

M.Kaliňák: Úspech samosprávy závisí i na zodpovednom výbere kandidátov

Kandidáti musia podľa názoru odborníka na samosprávu vedieť rozlišovať medzi originálnymi kompetenciami a preneseným výkonom štátnej správy.

O týždeň spoznajú mestá a obce starostov, primátorov a poslancov

Voľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 10. novembra od 7.00 h do 22.00 h.

E. Bárány: Porušenie moratória môže viesť k zneplatneniu výsledkov

Bárány upozornil, že 48 hodín pred voľbami platí prísne volebné informačné moratórium, ktoré sa týka rovnako všetkých typov médií.