Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Komunálne voľby 2018

Slováci v Británii: Voľte tých, ktorí majú rešpekt verejnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Tomáš Halász

Voličov doma na Slovensku nabádajú k zvoleniu kandidátov, ktorí dokážu nastoliť novú kultúru v komunálnej politike, bez neférových politických hier.

Bratislava 6. novembra (TASR) – Možnosťou, ako začať meniť krízový stav a nestabilitu, v ktorej sa slovenská spoločnosť nachádza po smrti novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, je aktívna účasť na komunálnych voľbách a zodpovedná voľba. Sú o tom presvedčení Slováci pôsobiaci vo Veľkej Británii, stojaci za iniciatívou Všetci dopredu.

Voličov doma na Slovensku nabádajú k zvoleniu kandidátov, ktorí dokážu nastoliť novú kultúru v komunálnej politike, bez neférových politických hier, hádok, škriepok a nekonštruktívneho prístupu ako koalície tak opozície. "Obraciame sa na vás, aby ste dali šancu a volili v nastávajúcich voľbách tých, ktorí sú pracovne a morálne fundovaní a majú úctu širšej verejnosti," uvádzajú vo vyhlásení k voličom.

Veria, že takíto kandidáti môžu svoje skúsenosti z riadenia vecí verejných v samospráve neskôr zúročiť aj vo vysokej politike. Pri tejto príležitosti sa obracajú tiež na všetky politické štruktúry s prosbou, aby zanechali vzájomné netolerantné a nenávistné prístupy, snažili sa o konštruktívne riešenie spoločenských problémov s ohľadom na budúci vývoj Slovenska ako úspešne hospodársky modernú a demokraticky rozvíjajúcu sa krajinu. "Je čas urobiť za minulosťou hrubú čiaru. Je čas, aby sme išli všetci dopredu," zdôraznili krajania žijúci vo Veľkej Británii.