Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Komunálne voľby 2018

Kandidát na primátora Bardejova Stanislav Soroka sa vzdal kandidatúry

Tradičný Bardejovský jarmok. Foto: TASR

Bardejov sa prepadá v rebríčkoch transparentnosti aj zadlženosti, uviedli vo svojom vyhlásení kandidáti, ktorí sa vzdali kandidatúry.

Bardejov 5. novembra (TASR) – Nezávislý kandidát na primátora Bardejova Stanislav Soroka sa v pondelok vzdal kandidatúry v prospech Juraja Bochňu (nezávislý). Ako uviedol spolu s kandidátom KDH Mariánom Matejom, ktorý sa v stredu 31. októbra vzdal rovnako v prospech Bochňu, chcú dať Bardejovčanom jednu spoločnú, rozumnú a silnú voľbu.

"Našim motívom pre kandidatúru bolo oživenie Bardejova. Takmer každý Bardejovčan má pocit, že z mesta sa vytráca život a to nielen z prázdneho centra. Zabúda sa na nové generácie a ich potreby a o meste rozhodujú stále tí istí, ktorí si z neho spravili doslova biznis. Bardejov sa prepadá v rebríčkoch transparentnosti aj zadlženosti," uviedli vo svojom vyhlásení kandidáti, ktorí sa vzdali kandidatúry.

Bochňa má podľa nich nápady, potrebné skúsenosti ako mestský poslanec a podporu Bardejovčanov.

"Máme reálnu šancu urobiť generačnú politickú výmenu a ukončiť pochybnosti Bardejovčanov o transparentnosti mesta. Zamerať sa aj na mladšie generácie a začať s výstavbou bytov, zlepšovaním podmienok pre mladé rodiny a pracujúcich, aby neodchádzali z mesta preč,“ povedali Soroka a Matej.

"Nechceme trieštiť hlasy, naopak, chceme dať Bardejovčanom jednu spoločnú, rozumnú a silnú voľbu, ktorej budeme naďalej pomáhať a podporovať ju. To je skutočný dôvod pre spojenie sa," dodali Soroka a Matej. Zároveň vyzvali aj ďalších nezávislých kandidátov, aby postupovali rovnako.