Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Režisér Polanski čelí ďalšiemu obvineniu zo znásilnenia

Na archívnej snímke je režisér Roman Polanski. Foto: TASR/AP

Neznáma žena vzniesla obvinenia na polícii v meste St. Gallen 26. septembra. Tvrdila, že ju R.Polanski znásilnil ako 15-ročnú v roku 1972, oznámil hovorca miestnej polície.

Ženeva 4. októbra (TASR) - Známy filmový režisér poľského pôvodu Roman Polanski čelí ďalšiemu obvineniu zo znásilnenia, ktoré voči nemu vzniesla neznáma žena vo Švajčiarsku. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Žena vzniesla obvinenia na polícii v meste St. Gallen 26. septembra. Tvrdila pritom, že ju Polanski znásilnil ako 15-ročnú v roku 1972, oznámil hovorca miestnej polície.

Polícia celý spis odovzdá štátnej prokuratúre, ktorá následne rozhodne, či je už prípad premlčaný.

Polanski sa zatiaľ k obvineniu nevyjadril.

Osemdesiatštyri ročný držiteľ Oscara sa v roku 1977 v USA priznal k pohlavnému styku s 13-ročným dievčaťom počas fotografovania v Los Angeles, čo sa v USA považuje za znásilnenie. Za to si odsedel 42 dní vo väzení, následne bol prepustený na kauciu a v roku 1978 ušiel do Francúzska.

Polanského v roku 2009 zatkli vo Švajčiarsku a pobudol niekoľko mesiacov za mrežami a v domácom väzení. Poľské súdy aj švajčiarske úrady odmietli žiadosť USA o jeho extradíciu. Polanski má i poľské občianstvo.