Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Po zrušení súdneho zákazu je kniha o kauze Gorila v predaji

Kniha Toma Nicholsona Gorila Foto: TASR

Kniha o korupcii na najvyšších miestach je už na pultoch predajní.

Bratislava 23. júla (TASR) - Po siedmich mesiacoch od zverejnenia údajného spisu Gorila sa na pultoch predajní dnes objavila aj kniha s rovnakým názvom od novinára Toma Nicholsona. Vydaniu knihy o korupcii na najvyšších miestach slovenskej politiky takmer zabránil súd.

"Zverejnenie spisu Gorila predstavovalo rozbušku pre obrovskú verejnú diskusiu na tému spravovania tohto štátu a dodržiavania aspoň minimálnej miery slušnosti vo verejnom živote," napísal v prológu knihy Gorila generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek. Práve tomuto vydavateľstvu, rovnako ako Nicholsonovi predbežným rozhodnutím zabránil Okresný súd Bratislava 1, aby kniha o kauze Gorila vyšla na verejnosť. Súd o to žiadal spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák.

Rozhodnutie o zákaze vydať knihu platilo až do júna, kedy ho odvolací súd zrušil. "Som rád, že si ľudia budú môcť prečítať knihu o tejto kauze a že už nebude prekážkou rozhodnutie sudcu, ktorý jej publikovanie predbežným opatrením zakázal," povedal vtedy pre TASR Nicholson. Knihu vydalo vydavateľstvo Dixit.