Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Napínavý krimipríbeh z pera Tess Gerritsenovej Červený fénix

Foto: Ikar

Červený fénix je novinka jednej z najlepších autoriek krimi na svete Tess Gerritsenovej.

Bratislava 7. júna (Teraz.sk) - Chinatown v Bostone je exotické miesto, ktoré skrýva krvavú minulosť. Súčasťou jednej z miestnych atrakcií je rekvizita, z ktorej sa vykľuje odťatá ruka mŕtvej ženy bez totožnosti.

Po príchode polície sa rozkrúti celý kolotoč súvislostí a prvá nitka vedie k záhadnej brutálnej starej masakre v reštaurácii Červený fénix. A ďalšia k sérii prípadov nezvestných maloletých dievčat...

Červený fénix je novinka jednej z najlepších autoriek krimi na svete Tess Gerritsenovej. Opäť sa stretávame s obľúbenou dvojicou - detektívkou Jane Rizzoliovou a súdnou lekárkou Maurou Islesovou.

Odrazu stoja pred náročnou úlohou: nájsť prepojenie medzi predpokladanými obeťami únosov, smrťou detektíva v dôchodku, ktorý sa nimi zaoberal, a záhadným Janiným záchrancom a zároveň pomstiteľom, ktorý zostáva jednou z najväčších neznámych.

V štáte Massachusetts totiž zmizli počas šiestich rokov desiatky dievčat, no detektív Ingersoll ich nezahrnul do svojho zoznamu kľúčových prípadov. Prečo v ňom skončili iba obete únosu, ktoré majú navonok veľmi málo spoločného? Pretože boli zhruba rovnako staré a rovnakého vzrastu? Alebo sa za tým skrýva úplne iný dôvod? Vyšetrovanie treba urýchliť, lebo prípad začína ohrozovať všetkých zúčastnených...

Prečítajte si na BUX.sk úryvok z knihy Červený fénix.