Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Knihy

Inferno-Peklo od Dana Browna je najpredávanejšou e-knihou v roku 2013

Foto: Ikar

Ponuka aj popularita e-kníh na Slovensku rozhodne rastie. .

Bratislava 13. januára (Teraz.sk) - V rebríčku najpredávanejších e-kníh za rok 2013 sa celkom logicky dostal na najvyššiu priečku Dan Brown a hit roka Inferno-Peklo.

Pred druhým Storočným starčekom vyhral takpovediac o dve dĺžky – predalo sa ho takmer raz toľko. Pozrite si celý rebríček najpredávanejších e-kníh za rok 2013 na platforme Wooky, ktorú využíva viacero e-shopov a ponúka najviac e-kníh na slovenskom trhu.

Ponuka aj popularita e-kníh na Slovensku rozhodne rastie – dokazujú to čísla za rok 2013. Mnohé novinky navyše vychádzajú zároveň aj ako e-knihy. Bol to aj prípad Brownovho Inferna, či Nesbových Prízrakov.

TOP 10 najpredávanejšie e-knihy na platforme WOOKY za rok 2013:
1.Inferno – Peklo (Dan Brown)
2.Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol (Jonas Jonasson)
3.Pancierové srdce (Jo Nesbo)
4.Snehuliak (Jo Nesbo)
5.Prízraky (Jo Nesbo)
6.Bohyňa pomsty (Jo Nesbo)
7.Predohra (Andrea Coddington)
8.Hrana túžby (Eve Berlinová)
9.Kód 1 - Tajomstvo zázraku (Jozef Banáš)
10.Chyť ma! (Lisa Gardnerová)
Práve kráľ severskej detektívky Jo Nesbo obsadil v prvej desiatke hneď štyri miesta. Na trojke sa umiestnilo Pancierové srdce, nasledoval Snehuliak, Prízraky a Bohyňa pomsty. Do TOP 10 sa dostali aj dvaja slovenskí autori - Andrea Coddington s Predohrou a Kód 1 od Jozefa Banáša. Ten vyšiel iba v septembri a potvrdil tak aj úspech z papierovej verzie. Tej sa do konca roka predalo neuveriteľných 23.000 výtlačkov.

Zaujímavé je, že prvých 30 miest obsadili knihy vydavateľstva Ikar a okrem spomínaných mien ďalší známi autori ako Suzanne Collinsová (Hry o život), Paulo Coelho (Rukopis z Akkry), či Rhonda Byrne (Zázrak). Až potom nasledovala Evita Urbaníková (Maj ma rád, Evitapress) alebo Čierna kniha katolíckej cirkvi (vydavateľstvo Noxi).
Platforma Wooky ponúka vyše 8000 e-kníh a 120 titulov e-periodík. Fungujú na nej e-shopy ako Rajknih.sk, iBux.sk, Klobook.sk, Gorila.sk či oKnihe.sk.