Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Nová kniha Dominika Dána Korene zla vyjde v júni

Ilustračné foto Foto: TASR

S dvoma novými románmi, ktorých vydanie plánuje vydavateľstvo Slovart na leto a zimu 2017, by celkový predaj jeho diel mal prekročiť milión výtlačkov.

Bratislava 21. februára (TASR) - Dominik Dán je nielen najobľúbenejším krimi autorom, ale aj najpredávanejším slovenským mužským autorom po roku 2000. S dvoma novými románmi, ktorých vydanie plánuje vydavateľstvo Slovart na leto a zimu 2017, by celkový predaj jeho diel mal prekročiť milión výtlačkov.

Najbližšie sa čitatelia môžu tešiť na letnú „dánovku“ Korene zla v júni 2017, ktorá sa odohráva v 90. rokoch, rovnako ako posledný román Smrť na druhom brehu. V tejto, už 24. Dánovej krimi, obľúbená kancelária 141 opäť bojuje s podsvetím, s ich vydieračskými, výpalníckymi, násilníckymi, chorými praktikami a s vraždami, ktorým v 90. rokoch nebolo konca-kraja. Ako sa k nim postaví vtedajšia prokuratúra a súdy ovládané mocným mužom, kriminalisti netušia.

Fanúšikom spraví určite radosť aj fakt, že 13. marca uvedie RTVS o 20.25 h film Červený kapitán, ktorý mal kinopremiéru v roku 2016. Film vznikol podľa rovnomennej knihy a režíroval ho Michal Kollár.

Dominik Dán sa viac ako 25 rokov zaoberá vyšetrovaním zločinov. Osobné kontakty s vrahmi, lupičmi, únoscami a inou „lepšou spoločnosťou“ mu umožnili pochopiť nepísané zákony podsvetia. Z bohatých skúseností čerpá pri písaní mrazivo autentických detektívnych príbehov. Všetky jeho predchádzajúce knihy vyšli vo vydavateľstve Slovart a okamžite sa stali bestsellermi. Podľa románu Červený kapitán bol nakrútený úspešný akčný film.

TASR informovala marketingová manažérka vydavateľstva Slovart Alexandra Petrášová.