Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Knihy

Bývalá hovorkyňa SNS J. Benková útočí ženám na city

Foto: TASR/Motýľ

Jana Benková vo svojom románe s názvom Slečna nebezpečná opis

Bratislava 13. augusta (TASR) - Bývalá hovorkyňa Slovenskej národnej strany, dnes publicistka a mediálna poradkyňa Jana Benková, útočí na ženské city novým románom s názvom Slečna nebezpečná. "Tentoraz o tom, aké dokážeme byť k mužom potvory... Ale aj oni k nám...," konštatuje Benková, ktorá už niekoľko rokov po sebe vydáva v lete kúpaliskový bestseller určený nežnému pohlaviu.

Slečna nebezpečná sa zameraním zásadne nelíši od minuloročných Praliniek s chilli, či ešte predtým Lekcie od princeznej, ale to asi čitateľky ani neočakávajú.

Samotná autorka charakterizuje svoju knihu ako nový sexi román o hazardovaní s láskou. "Amélia je typ modernej mladej ženy, ktorá chce od života jediné – užívať si. A vie si to zariadiť tak, že sa jej to aj darí – rozmaznávaná luxusom veľkomesta považuje za svoje najväčšie šťastie tričko od Armaniho a najnovší trendový lak na nechty. Mužov bezcitne strieda ako na bežiacom páse, ale neviaže sa na nikoho z nich, len si užíva všetko, čo jej poskytnú – sex, dovolenky aj drahé kabelky," približuje Benková dej románu. "Keď ju chlap začne nudiť alebo sa na ňu viazať, bezcitne ho odhodí a vymení za iného. Neprekáža jej, že klame – všetkých okolo, ale najviac seba. A potom to život zariadi tak, že sa jedného dňa skutočne zamiluje," dodáva na margo v podstate zákonitej pointy príbehu.

Slečna nebezpečná je už Benkovej deviatym knižným titulom. V minulosti okrem ženských románov vydala výpravnú hokejovú knihu o slovenských hviezdach v NHL. Okrem toho biografiu známej moderátorky a dve knihy rozhovorov s umelcami, športovcami a politikmi.