Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

B. Jobus napísal novú detskú knihu o žubrienkach, ktoré plnia želania

Kniha Žubrienky inštalatérkyod Branislava Jobusa. Foto: Slovart

Vďaka zázračnému vercajku od tatranských ondatier nielen všetko opravia, ale na svojich potulkách plnia rôzne želania.

Bratislava 26. júna (TASR) - Branislav Jobus je autorom novej knihy pre deti s názvom Žubrienky inštalatérky. Príbeh z nezvyčajného prostredia zámočníckej dielne plný vtipných príbehov a rozprávkových kúziel ilustrovala Emília Jesenská. V knihe vystupujú okrem žubrienok majstri Šróbik a Štolverka, ondatry Lentroška, Tatruška a Osuška a veľa iných, krásne bláznivých postáv.

Rosnička nakládla vajíčka, a tak sa v zámočníckej dielni vyliahne päťsto krásnych žubrienok. Keďže sú všade naokolo len stroje a nástroje, tu sa začne ich inštalatérska kariéra. Zmestia sa do každého potrubia, rúry, kanála. Vďaka zázračnému vercajku od tatranských ondatier nielen všetko opravia, ale na svojich potulkách plnia rôzne želania.

Žubrienky inštalatérky sú Jobusova deviata kniha pre deti, ktorá vychádza vo vydavateľstve Slovart. Autor ju tradične uvedie na dvoch hudobných festivaloch - Pohoda (6. - 8. 7.) a Vrbovské vetry (15. 7.).

Branislav Jobus je slovenský spevák, hudobník a spisovateľ. Literárne debutoval v roku 2006 detskou knihou Láskavé rozprávky. Po nich nasledovala trilógia o muflónovi Ancijášovi: Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda (2010), Ako Muflón Ancijáš cestoval na západ (2011) a Ako Muflón Ancijáš sľub dodržal (2013). V roku 2012 vyšli kriminálne rozprávky Komisár Mrodge, ktoré v animovanej podobe pripravuje Jakub Kroner. V roku 2014 vyšla Jobusovi kniha Ja nič, ja muzikant, 2015 Plajko a v roku 2016 dva tituly Zvon a Tajná správa. V roku 2016 vydal aj CD s piesňami o knihách Jobusových s názvom Jobus-Pubertus.

TASR informovala Alexandra Petrášová z vydavateľstva Slovart.