Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Tréner Čada po prehre Slovana s Podolskom chválil hráčov za bojovnosť

Na snímke tréner Slovana Rostislav Čada Foto: TASR/Martin Baumann

Zverenci Rostislava Čadu nastúpia v sobotu na ďalší zápas v rámci prípravného kempu vo Švajčiarsku proti HC Lugano.

Bellinzona 14. augusta (TASR) - Hokejisti slovenského účastníka KHL HC Slovan Bratislava prehrali vo štvrtkovom prípravnom zápase s Viťazom Podolsk 2:3 po samostatných nájazdoch.

Po bezgólovej úvodnej 20-minútovke sa ruský tím v druhej tretine dostal do dvojgólového vedenia - najprv sa strelecky presadil Šitikov a o štyri minúty neskôr Ziazov. "Belasí" však zvládli záver duelu a po góloch Libora Hudáčka a Matta Murleya vyrovnali. Slovan napokon ťahal za kratší koniec v samostatných nájazdoch, na strane slovenského tímu sa presadil len Tomáš Netík.

Zverenci Rostislava Čadu nastúpia v sobotu na ďalší zápas v rámci prípravného kempu vo Švajčiarsku proti HC Lugano.



sumár:

Viťaz Podolsk - HC SLOVAN BRATISLAVA 3:2 sn (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)



Góly: 21. Šitikov (Grišin), 25. Ziazov (Kousal), rozhod. nájazd. Šitikov - 55. Hudáček (Sigalet, Surový), 60. Murley (Baranka, Vondrka)



HC Slovan Bratislava: Backlund – Baranka, Sersen, Vondrka, Nedorost, Nagy – Sigalet, Štajnoch, Bartovič, Bližňák, Murley – Mojžíš, Brejčák, Jeglič, Tičar, Netík – Mihálik, Luža, Hudáček, Surový, White – Šťastný, Lunter

Hlasy po zápase /zdroj: hcslovan.sk/:

Rostislav Čada, tréner Slovana: Odohrali sme dobrý zápas s dobrým záverom v tretej časti hry. Za nepriaznivého stavu sme neustále pracovali, vytvárali si tlak, z čoho pramenili príležitosti a zaslúžene sme vyrovnali. V tomto zápase je treba oceniť bojovnosť a morálku mužstva, ktoré dokázalo zvrátiť nepriaznivý výsledok. Osobne ma mrzí gól zavinený našou ľahkovážnosťou počas presilovej hry v druhej tretine."

Ladislav Nagy, útočník Slovana: "Prvé dve tretiny neboli ideálne, nehrali sme príliš dobre. V tretej tretine sme začali napádať, viac korčuľovať a vytvárať si dostatok vyložených príležitostí. Myslím, že ak by sme tak hrali od začiatku, mohli sme dnes kľudne vyhrať. Sme stále v príprave, nie je to ešte ono. V zápasoch máme dosť vyložených šanci, ktoré nepremieňame. Aj ja osobne som dnes mohol streliť gól. Je však pozitívne, že sa do nich dostávame. Verím, že sa to rýchlo zlomí a z príležitostí príde viac gólov."