Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Sezóna sa pre Slovan skončila, nezvládol odvetu s Dinamom

Z odvetného stretnutia v Pohári nádeje KHL HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 10. marca 2014 v Bratislave. Na snímke vľavo Miroslav Šatan (Slovan) a vpravo Richard Lintner (Minsk) sa zdravia po stretnutí. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Úvodné kolo Pohára nádeje sa hrá na dva zápasy, do ďalšieho kola postúpi klub, ktorý bude mať lepšiu štatistiku získaných bodov vzhľadom na dosiahnuté výsledky.

Bratislava 10. marca (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelňajšej odvete kvalifikačného kola Pohára nádeje KHL na ľade domácej Slovnaft arény s bieloruským Dinamom Minsk 1:2 a definitívne sa rozlúčili so sezónou. "Belasí" neuspeli ani v prvom stretnutí v Bobrujsku (0:1).

Zverenci Rostislava Čadu sa v 20. minúte ujali vedenia, keď Šatan využil prvú presilovku v zápase, no krátko po zmene strán neustrážili Jefimenka, ktorý zblízka vyrovnal. Slovan sa snažil strhnúť zápas na svoju stranu, ale v celom zápase si nedokázal vypracovať súvislejší tlak a len zopár vyložených šancí. V poslednej minúte rozhodol o výhre hostí gólom do prázdnej bránky Kaľužnyj.

"Belasí" zakončili základnú časť vo svojej druhej sezóne v KHL na nepostupovej 11. priečke Západnej konferencie, keď nazbierali 67 bodov a zaznamenali negatívnym skóre 120:160.

Dinamo Minsk si vo štvrťfinále Pohára nádeje zahrá proti Severstaľu Čerepovec, séria sa hrá na tri víťazné stretnutia.



Slovan Bratislava - Dianmo Minsk 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)



Góly: 20. Šatan (Radivojevič, Mojžíš) - 26. Jefimenko (Surový, Irgl), 60. Kaľužnyj (Materuchin. Rozhodcovia: Safiullov, Bukin – Maitak, Pronskich, vylúčení: 4:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6085 divákov.

Slovan Bratislava: Janus - Štajnoch, Škoula, Mojžíš, Mihálik, Sigalet, Luža - Miklík, Bližňák, Vondrka - Šatan, Radivojevič, Bakoš, Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - T. Mikúš, Šťastný, Hudáček

Dinamo Minsk: Miľčakov - Krajíček, Goroško, Nogačov, Lintner, Filičkin, Šinkevič, Zozon - Materuchin, Stas, Kaľužnyj - Irgl, Surový, Jefimenko - Pavlovič, Kitarov, Zacharov - Dadonov, Drozd, Protaseňa - Kolenčukov

/prvý zápas: 0:1, postúpil Minsk/





Priebeh zápasu
Úvodná dvadsaťminútovka príliš atraktívny hokej nepriniesla. Na ľade sa viac bojovalo ako hralo. Na oboch stranách bolo veľa nepresností a tak viazli kombinácie a chýbali vyložené šance. Smerom dopredu boli o čosi nebezpečnejší hostia, ktorí niekoľkokrát nebezpečne zakončili, no Janus si s ich pokusmi poradil. Najväčšiu šancu mal v 14. minúte Pavlovič, ktorý sa medzi kruhmi dostal k odrazenému puku, ale jeho strela mierila tesne vedľa. Slovan dovtedy hrozil len výnimočne. V závere tretiny však prišlo prvé vylúčenie, na trestnú si sadol Pavlovič a domáci presilovku využili. Dvadsaťtri sekúnd pred sirénou sa presadil Šatan - 1:0.

Slovan nastúpil do druhej časti aktívne a vypracoval si niekoľko nádejných šancí, no brankára Miľčakova neprekonal. V 26. minúte tak udreli hostia. Jefimenko dostal prihrávku do jazdy pred bránku a presnou strelou pod hornú žŕdku vyrovnal na 1:1. Slovan mohol ísť do vedenia v 32. minúte pri vlastnom oslabení, keď sa parádnou samostatnou akciou predviedol Šatan, ktorý prekľučkoval takmer cez celé klzisko a niekoľkých protihráčov až pred Miľčakova, položili si ho na ľad, ale jeho zakončenie len tesne minulo bránku. Vzápätí si zahrali presilovku "belasí", takmer celú ju strávili v útočnom pásme, no dostali sa iba k strelám z diaľky. V závere mal veľkú šancu Kitarov, Janus si však s jeho nájazdom poradil.
Z odvetného stretnutia v Pohári nádeje KHL HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 10. marca 2014 v Bratislave. Na snímke zľava Mário Bližňák, Michel Miklík (obaja Slovan) a Alexej Kalužnyj (Minsk).
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Aj do tretej časti vstúpili aktívnejšie domáci hokejisti, no z mierneho tlaku si výraznejšie šance nevypracovali. V ďalších minútach sa hra vyrovnala a Dinamo si už hlavne strážilo náskok z úvodného zápasu. Slovan mu to uľahčil aj zbytočnými vylúčeniami a častými chybami v rozohrávke. V poslednej minúte navyše rozhodol o výhre hostí gólom do prázdnej bránky Kaľužnyj. Domáci sa tak pondelňajším duelom rozlúčili so svojou druhou sezónou v KHL.


Hlasy po zápase

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Najlepšie sme hrali v prvej tretine, v ktorej sme si vytvorili šance a tlak. Bohužiaľ, strelili sme len jeden gól. Postupom času a i z dôvodu oslabení sme už toľko fyzických síl nemali, tlak už nebol taký veľký a navyše sme dostali vyrovnávajúci gól. To boli príčiny, prečo sme dnes nedokázali vyhrať."



Michal Vondrka, útočník Slovana: "Mali sme nejaké šance, ale bolo to zase také urputné a zvláštne. Nedarilo sa nám. Diváci robili, čo mohli, fandili skvele. My sme chceli pokračovať v súťaži, ale bohužiaľ, nevyšlo nám to. Tréner nám poďakoval, že sme ho nenechali v štichu v najťažších situáciách a že sme ťahali za jeden povraz. Boli sme skvelá partia, ako minulý rok. Škoda, že nevyšlo play off."


Miroslav Šatan, autor jediného gólu Slovana: "Obe mužstvá už mali problém nájsť motiváciu. V Minsku aj v Bratislave to boli s Dinamom približne rovnaké zápasy - málo vyložených šancí, málo striel. Bolo vidieť, že už je to taká nezáživná časť sezóny. Hralo sa len preto, aby sa hralo. Je na vedení a tréneroch, aby sa mužstvo z vecí, ktoré sa v tejto sezóne nepodarili, poučili a výsledky do budúceho ročníka zlepšili. Pre mňa je to už pravdepodobne posledná sezóna a vyzerá, že to bol zrejme môj posledný zápas na klubovej úrovni. Definitívne však ešte nie som rozhodnutý. Ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy..."



Juraj Mikúš, útočník Slovana: "Zápas sa hodnotí ťažko. Začali sme dobre, prvá tretina bola z našej strany fajn, v druhej neviem či sme poľavili, alebo súper zapol. Nevedeli sme sa už potom do toho dostať. Sme radi, že prišli fanúšikovia a že na konci nás nevypískali, ale dokonca sme zožali potlesk."

Ľubomír Pokovič, trénera Dinama: "Sme radi, že sme vyhrali, postúpili do ďalšieho kola a predĺžili si tak sezónu. Aj kvôli bieloruským reprezentantom, ktorí zostanú v zápasovom rytme a môžu sa pripraviť na majstrovstvá sveta."