Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Fínsky blesk ešte nepovedal posledné slovo, lanári ho Jokerit Helsinki

Teemu Selänne Foto: TASR/AP

Selänne zavesil v zámorí korčule na klinec po 21 sezónach.

Helsinki 9. júna (TASR) - Hoci Teemu Selänne prednedávnom ukončil svoju bohatú kariéru v NHL, hráčskemu hokejovému remeslu ešte nepovedal definitívne nie. Fínskeho veterána láka do svojich radov Jokerit Helsinki, ktorý sa v budúcej sezóne predstaví v nadnárodnej KHL. Rokovania medzi oboma stranami by mali prebehnúť tento týždeň.

"Hovoril som s Teemu Selännem a spýtal sa ho na možnosť hrať v KHL za Jokerit. Povedal, že by sa mal s vedením klubu rozprávať o tejto možnosti v priebehu týždňa. Osobne si však myslím, že s hraním hokeja skončil," uviedol na sociálnej sieti Twitter komentátor kanálu SportsNet Darren Millard.

Selänne zavesil v zámorí korčule na klinec po 21 sezónach. Tú poslednú dohral v drese Anaheimu, v ktorom pôsobil od ročníka 2005/2006 a získal s ním aj Stanleyho pohár. Bohatú kariéru v profilige zvýraznil aj v dresoch Colorada, San Jose a Winnipegu. Dvakrát v kariére získal Trofej Mauricea Richarda pre najlepšieho strelca základnej časti súťaže. "Fínsky blesk" sa odrazil za úspešnou hokejovou profesiou práve z Jokeritu Helsinki, s ktorým získal v sezóne 1991/1992 vo vtedajšej SM Liige majstrovský titul. Pozoruhodné úspechy dosiahol aj na medzinárodnej scéne, keď absolvoval až šesť olympijských turnajov. V zbierke má tri bronzy postupne z Nagana, Vancouveru a Soči, striebro si s reprezentáciou Suomi vybojoval v Turíne. Rodnú krajinu ťahal za úspechmi aj na svetových šampionátoch, na ktorých sa predstavil päťkrát. Na začiatku júla oslávi 44 rokov.