Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia KHL

Lada Togliatti nepredĺžila zmluvu s Rosandičom

Na snímke slovenský hokejový obranca Mislav Rosandič. Foto: TASR - Martin Baumann

Rosandič prišiel do tímu v auguste a podpísal ročnú zmluvu.

Togliatti 15. marca (TASR) - Ruský hokejový klub Lada Togliatti nepredĺžil zmluvu so Slovákom Mislavom Rosandičom. Tím sa vrátil do súťaže po šiestich rokoch a prekonal očakávania postupom do play off o Gagarinov pohár.

Rosandič prišiel do tímu v auguste a podpísal ročnú zmluvu. V 46 zápasoch nazbieral 10 kanadských bodov za gól a deväť asistencií. Jeho tím vypadol v osemfinále play off s Avangardom Omsk, s ktorým prehral 1:4 na zápasy. Dvadsaťdeväťročný slovenský obranca nastúpil v štyroch zápasoch vyraďovačky a nebodoval.

"Zo zahraničných hráčov dáme ponuku len Troyovi Josephsovi. Rosandič a Scott Kosmachuk v tíme nebudú," povedal športový riaditeľ klubu Rafik Jakubov v rozhovore pre portál championat.com. Podľa jeho slov očakávali v tíme od dvojice legionárov viac: "Každý hokejista v našom tíme prispel k tomu, čo sme dosiahli – postup do play off. Rosandič prišiel neskoro. V záverečných zápasoch, vrátane play off, hral síce dobre, no nie je obranca číslo jeden a cudzinec by mal byť minimálne v prvej dvojici."

Rosandič štartoval za Slovensko na troch svetových šampionátoch a na ZOH 2022 v Pekingu. V Číne sa s tímom tešil zo zisku historického bronzu. Bol aj súčasťou tímu, ktorý vybojoval bronzové medaily na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Kanade.