Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

KHL: Znarok nebude trénovať Spartak Moskva

Oleg Znarok, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Vedenie Spartaka dementovalo správy niektorých médií, ktoré informovali o nenaplnenej dohode medzi oboma stranami.

Moskva 30. októbra (TASR) - Klub Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Spartak Moskva neponúkol trénerský post bývalému kormidelníkovi ruskej reprezentácie Olegovi Znarokovi. Vedenie Spartaka dementovalo správy niektorých médií, ktoré informovali o nenaplnenej dohode medzi oboma stranami.

Moskovský klub 19. októbra prepustil trénera Vadima Jepančinceva, dôvodom boli neuspokojivé výsledky. Mužstvo prebral Alexej Žamnov, ktorý však zastáva aj funkciu generálneho manažéra. Ruské médiá v uplynulých dňoch informovali, že Spartak, kde pôsobí aj slovenský brankár Július Hudáček, prevezme Znarok. Dohoda však údajne stroskotala na vysokých finančných požiadavkách 55-ročného kouča, ktorý mal požadovať ročný plat 2 milióny dolárov.

"V súvislosti so správami v médiách o rokovaniach s Olegom Znarokom Spartak oficiálne oznamuje, že tieto informácie nie sú pravdivé. Klub neuskutočnil žiadne zásadné rokovania s bývalým trénerom ruského národného tímu, a preto údaj o vysokých finančných požiadavkách je iba výplodom fantázie novinára," citoval portál championat.ru.

Stolberg nahradil v Omsku Versteega


Švédsky útočník Victor Stolberg sa stal novou posilou tímu KHL Avangardu Omsk. Tridsaťdvaročný hokejista nahradil Kanaďana Krisa Versteega, ktorý minulý týždeň opustil klub z rodinných dôvodov. Informoval o tom portál championat.ru.

Stolberg, ktorý v roku 2013 získal Stanleyho pohár s Chicagom Blackhawks, začal sezónu vo švajčiarskom Zugu. V siedmich zápasoch nazbieral päť bodov za tri góly dve asistencie.