Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia KHL

Rozseká dnes Hudáček medvede z Chorvátska?

Libor Hudáček si "nabíja" hokejku. Foto: TASR

Útočník HC Slovan Bratislava sa po minulej rozpačitej sezóne rozstrieľal v prípravných zápasoch pred novým ročníkom KHL. Povesť kanoniera môže potvrdiť už dnes v zápase proti Medveščaku Záhreb.


Bratislava 3. septembra (TERAZ.SK) – Hokejový klub HC Slovan Bratislava s vyzbrojeným útokom a vystuženou obranou už o pár hodín vstúpi do svojej tretej sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige. Útok „belasých“ sa po letných prestupoch rozrástol o viacero zaujímavých mien.

Okrem slovinského reprezentačného dua Tičar – Jeglič by mali gólovú porciu pre divákov pripraviť aj skúsení slovenskí reprezentanti Ladislav Nagy a Tomáš Surový, českí legionári Václav Nedorost a navrátilec Tomáš Netík, či zámorské posily Matt Murley a Patrik White. V prípravných zápasoch sa pritom strelecky prebudil aj u divákov obľúbený "hudiny", ktorý sa hrdinom zápasu proti CSKA Moskva, keď v zariadil výhru „belasých“ 3:2.





Nabité aj na dnes?

Možno už spomína na svoje najdôležitejšie góly v kariére, keď hral po boku dnes už hokejovej legendy Miroslava Šatana. V apríli 2012 v siedmom rozhodujúcom finále Slovnaft play-off Tipsport extraligy na ľade HC Košice Hudáček potešil fanúšikov Slovana a zariadil, že klub sa s ligov rozlúčil titulom. V predĺžení prekorčuľoval cez súperovo bránkovisko a nezadržateľne skóroval.





Niečo podobné potom Libor Hudáček zopakoval v máji toho istého roku v semifinále Majstrovstiev sveta, keď svojím gólom v helsinskej Hartwall Arene pomohol Slovákom poraziť Česka a postupu našich do historicky tretieho finále.





Libor Hudáček už poslednom prípravnom zápase Slovana proti HC Vítkovice Steel nastupoval v útoku Tomáša Surového, kde mu na druhom krídle asistoval Tomáš Netík. Aj keď sa stretnutie skončilo prehrou "belasých", táto útočná formácia predviedla viacero nebezpečných akcií. Veríme, že streleckú mušku si Libor nechal na dnešný prvý ostrý zápas sezóny.

Dnes by sa mal HC Slovan Bratislava predstaviť v tejto predpokladanej zostave: Backlund – Baranka, Sersen, Sigalet, Starosta, Mihalik, Brejčák, Luža - Vondrka, Nedorost, Nagy - Hudáček, Surový, Netík – Bartovič, Tičar, Murley – Ölvecký, White, Jeglič.
Slovan do toho!