Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Dvaja hokejisti HC Lev Praha ukázali divákom v Bratislave prostredník

Jiří Novotný Foto: TASR/Pavel Neubauer

Jiří Novotný a Michal Birner sa nedokázali vyrovnať s tým, že slovenské publikum nebolo Levu naklonené v nedeľňajšom zápase proti Donbasu.

Bratislava 24. marca (TASR) - Hokejový tím HC Lev Praha sa bude musieť v pondelkovom dueli play off KHL v Bratislave proti Donbassu Doneck zaobísť bez dvojice Jiří Novotný a Michal Birner. Disciplinárna komisia súťaže potrestala oboch útočníkov za ich obscénne gestá voči divákom po nedeľňajšom treťom zápase semifinále Západnej konferencie v Slovnaft aréne. Vedenie KHL o tom informovalo na svojej oficiálnej webstránke.

Kapitán pražského tímu Novotný dostal od rozhodcov trest v hre a tak nemôže v ďalšom dueli nastúpiť. Disciplinárka udelila rovnaký trest aj Birnerovi. Obaja hráči dostali okrem suspendácie aj bližšie nešpecifikovanú pokutu. Ich neslušné gestá potvrdzuje videozáznam zverejnený na portáli khl.ru. "Nezvládli sme emócie, bola to chyba," uviedli Novotný a Birner zhodne na klubovom webe.

Lev vyhral v nedeľňajšom súboji v Slovnaft aréne nad ukrajinským tímom 3:2 po predĺžení a ujal sa v sérii vedenia 2:1. Novotný s Birnerom sa nedokázali vyrovnať s tým, že slovenské publikum nebolo Levu naklonené a po stretnutí ukázali divákom neslušné gesto s prostredníkom. "Niečo som tam urobil s prstom," povedal vyhýbavo Novotný, ktorého citoval portál sport.cz. Skúseného útočníka zaskočilo, že slovenskí fanúšikovia držali palce Donbassu a nie Levu. "Hovorili sme si pred zápasom, že diváci budú na našej strane, ale to sa nestalo. Dosť ma to mrzí, som z toho smutný. Pred niekoľkými rokmi sme boli jedna krajina. Ale keď chcú fandiť Donbassu, nech fandia."

V Bratislave sa bude hrať nielen pondelkový štvrtý duel série, ale i piaty v stredu, keďže Lev nemá k dispozícii svoj štadión. V pražskej Tipsport aréne bude v rovnakom čase hrať Sparta štvrťfinále play off českej extraligy proti Vítkoviciam.