Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

KHL: Slovan vybojoval PRVÉ VÍŤAZSTVO V SEZÓNE, zdolal Čerepovec

Na snímke zľava Mário Lunter (Slovan), Igor Geraskin (Severstaľ) a Kyle Chipchura (Slovan) v zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec v Bratislave 11. septembra 2018. Foto: TASR - Marko Erd

Belasí sa radovali z víťazstva po predchádzajúcich štyroch prehrách, v tabuľke Západnej konferencie im patrí so ziskom troch bodov naďalej 11. priečka.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava vybojovali prvé víťazstvo v novej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy. V utorok zdolali na domácom ľade Severstaľ Čerepovec po tuhom boji 2:1.

"Belasí" si v druhej tretine vybudovali dvojgólový náskok zásluhou Matúša Sukeľa a Adama Lišku, ktorí si zhodne otvorili strelecký účet v KHL. Hostia na začiatku tretej časti znížili vďaka presnému zásahu bývalého útočníka Slovana Zacha Boychuka a potom si vypracovali veľký tlak, domáci už ale tesný náskok s vypätím všetkých síl ubránili.

Duel sledovalo 5162 divákov, čo je rekordne najnižšia návšteva na domácom zápase Slovana v KHL. "Belasí" sa radovali z víťazstva po predchádzajúcich štyroch prehrách, v tabuľke Západnej konferencie im patrí so ziskom troch bodov naďalej 11. priečka. Zverenci trénera Vladimíra Országha zakončia úvodnú domácu sériu štvrtkovým súbojom s Dinamom Moskva (18.30).

KHL - základná časť:



Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 26. Sukeľ (Virta), 40. Liška (Lunter, Grman) - 41. Boychuk (Stránský, Ashton). Rozhodovali: Hofman, Bondar – Sadovnikov, Sazonov (všetci Rus.), vylúčení: 7:3 na 2 min, navyše Verjovkin (Severstaľ) 10 min za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 5162 divákov.

Slovan Bratislava: Čiliak – Sersen, Gelinas, Grman, Klok, Jánošík, Meszároš, Švarný – Řepík, Taffe, Červený – Liška, Chipchura, Lunter – Virta, Rau, Sukeľ – Buc, Šimun, Hrnka

Severstaľ Čerepovec: Furch – Kulda, Kuľaš, Verjovkin, Kornejev, Kudako, Malevič, Sičuškin – Stránský, Boychuk, Ashton – Geraskin, Trubačov, Vovčenko – Bumagin, Jašin, Rybin – Zacharčuk, Karlin, Monachov – Lapin


Na snímke sprava Jeff Taffe (Slovan), Daniil Vovčenko (Severstaľ), Marek Čiliak (Slovan) a Jurij Trubačov(Severstaľ) v zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec v Bratislave 11. septembra 2018.
Foto: TASR - Marko Erd

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej, veľa šancí však diváci nevideli. Útočníci Severstaľu vírivým pohybom pri mantineli motali hlavy domácim obrancom a zamestnávali Čiliaka, ten však chytal spoľahlivo a svoje mužstvo podržal aj pri nepríjemných strelách v oslabeniach. V 15. minúte ukázal svoje umenie aj po dravom prieniku a zakončení Zacharkina. Slovan mal dve veľké príležitosti na otvorenie skóre, v oboch český brankár Severstaľu Furch vychytal krajana Kloka.

Hostia začali druhé dejstvo zostra, Rybin a následne Zacharčuk s Boychukom nechali vyniknúť Čiliaka. Bol to však Slovan, ktorý otvoril skóre. V 26. minúte v domácej presilovke síce súper zblokoval prihrávku Virtu medzi kruhy, no situáciu dosledoval Sukeľ a pohotovou strelou po ľade prekonal dezorientovaného Furcha. Hostia odpovedali sériou nebezpečných výpadov a závarov pred bránkou, domáca obrana ale odolala. Slovanu sa s pribúdajúcim časom otváral priestor na brejky. Najprv pohrozil štvrtý útok "belasých", Hrnka a Buc v koncovke neuspeli, v závere tretiny sa už ale podarilo zvýšiť náskok Liškovi, ktorého strelu tečoval korčuľou obranca Malevič - 2:0. Hostia reklamovali bránenie v hre brankárovi, videorozhodca gól odobril.

Severstaľ nezložil zbrane, na začiatku tretej časti hral presilovku 4 na 3 a v nej znížil delovkou z pravého kruhu Boychuk. Hostia ožili, Čiliak mal plné ruky-nohy práce. V 51. minúte zo stopercentnej pozície minul úplne prázdnu domácu bránku Ashton, o pár sekúnd neskôr Geraskin trafil pravú žŕdku. Slovanisti sa pod intenzívnym tlakom sústredili už iba na bránenie, niektoré situácie ustáli aj s kusiskom šťastia, prvé víťazstvo v sezóne už ale ustrážili.

Hlasy po zápase:



Matúš Sukeľ, autor prvého gólu Slovana: "Som veľmi rád, že sme vyhrali. Dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo na domácom ľade. Povedali sme si, že musíme dať nejaké škaredé góly, dnes nám ich tam, chvalabohu, padlo viac ako súperovi. Marek Čiliak chytal znovu výborne, na konci sme mali aj trochu šťastíčka, ale to patrí k tomu. Všetci sme bojovali. Gól poteší, po vyhratom zápase ešte viac."

Adam Liška, strelec druhého gólu Slovana: "Takýto zápas sme potrebovali. Potrebovali sme sa chytiť, dali sme do toho všetko. Môžeme chvíľku oslavovať, ale nie dlho, lebo vo štvrtok nás čaká opäť ťažký zápas. Čo sa týka divákov, tí prídu na štadión, ak budú naše výkony adekvátne."

Vladimír Országh, tréner Slovana: "Dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo, aj z pohľadu psychiky, podporené Marekom Čiliakom v bránke. Ubránili sme viacero oslabení, i keď sme v nich dostali jeden gól. Na konci sme mali trochu šťastia, aj to patrí k hokeju. Je to pre nás veľmi dôležitý impulz do ďalšej práce. Veľa malých vecí sme dnes urobili dobre, boli tam samozrejme aj minely, ale budeme na tom pracovať ďalej. Chalani si zaslúžia absolutórium."

Alexander Guľjavcev, tréner Severstaľu: "Nepodarilo sa nám zrealizovať to, čo sme si predsavzali. Nezostáva nám nič iné, ako sa pripraviť na ďalší zápas."



Tabuľka Západnej konferencie:
1. Jokerit 4 4 0 0 0 17:6 8
2. Jarosľavl 5 4 0 0 1 16:8 8
3. Riga 5 3 0 1 1 13:10 7
4. Spartak Moskva 4 3 0 0 1 13:8 6
5. CSKA Moskva 5 3 0 0 2 10:8 6
6. Soči 4 1 1 1 1 11:10 5
7. Čerepovec 5 1 1 1 2 12:15 5
8. Petrohrad 4 2 0 0 2 13:10 4
9. Viťaz MO 4 2 0 0 2 9:10 4
10. Dinamo Moskva 5 1 0 1 3 12:18 3
11. Slovan Bratislava 5 1 0 1 3 6:16 3
12. Dinamo Minsk 4 0 0 0 4 4:11 0