Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Import

Zariadenie pre seniorov na Zobore prechádza rekonštrukciou

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Súčasťou projektu je aj výmena zárubní a rozšírenie dverí. Zariadenie dostane aj nové bezpečnostné protipožiarne dvere s odolnosťou 30 minút.

Nitra 13. mája (TASR) - Celkové náklady vo výške takmer 155.000 eur si vyžiada prebiehajúca rekonštrukcia Zariadenia pre seniorov na Zobore v Nitre. Ako informovala radnica, stavebné práce v zariadení s kapacitou vyše 100 lôžok majú byť ukončené najneskôr do septembra.

V rámci rekonštrukcie sa inštalujú nové sprchy, umývadlá a batérie, ktoré nahradia staré sprchové kúty. "Tie už klientom zariadenia nevyhovovali pre ich starší vek a nevládnosť. Sprchy budú mať vyspádovaný podlahový žľab, pribudnú aj závesy," uviedol mestský úrad.

Súčasťou projektu je aj výmena zárubní a rozšírenie dverí. Zariadenie dostane aj nové bezpečnostné protipožiarne dvere s odolnosťou 30 minút. "Ukladá sa aj nová dlažba na chodbách a vymieňa sa plávajúca podlaha v izbách. Pre potreby imobilných klientov sa posunú umývadlá a elektrické rozvody, steny sa vymaľujú," doplnil magistrát.