Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Xénia Faktorová napísala tretiu najúspešnejšiu Knihu roka 2011

Foto: Danuša Dragulová-Faktorová/TASR

Tretie miesto v hlavnej kategórii čitateľskej ankety Kniha roka 2011 získala najmladšia z ocenených – osemnásťročná študentka Spojenej školy na Tilgnerovej ulici v Bratislave Xénia Faktorová.

Bratislava 7. mája (TASR) - V bratislavskom Klube spisovateľov vyhodnotili čitateľskú anketu Kniha roka 2011. Tretie miesto v hlavnej kategórii získala najmladšia z ocenených – osemnásťročná študentka Spojenej školy na Tilgnerovej ulici v Bratislave Xénia Faktorová, autorka úspešnej knihy Amarandia a tajomné kľúče.
Táto prvá časť trilógie fantasy je už druhou knihou mladej autorky. "Debutovala ako trinásťročná knihou pre deti Prečo myšky pištia z výšky", za čo dosiahla zápis do Knihy rekordov ako najmladšia autorka, povedala pre TASR Danuša Dragulová-Faktorová z Vydavateľstva DAXE. V súčasnosti okrem prípravy na maturitu a prijímaci skúšky na vysokú školu intenzívne pracuje aj na druhej knihe amarandskej trilógie, ktorá by mala vyjsť začiatkom budúceho roka a bude sa volať Amarandia a Kniha minulosti.
Foto: Danuša Dragulová-Faktorová/TASR

Autorku Xéniu Faktorovú poznajú čitatelia z úspešného debutu Prečo myšky pištia z výšky, ale aj z obľúbeného seriálu Kristián z Astrádie v časopise Maxík. Prvá časť románovej amarandskej trilógie je výsledkom autorkinej šesťročnej práce. V Knihe nechýba dobrodružstvo, napätie, ktoré sú poprepletané množstvom príbehov hlavných hrdiniek, ľudského a elfského dievčaťa, ale i ďalších postáv z tajomných svetov.