Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Prievidzská samospráva opäť otvorí svoje dvere verejnosti

Mesto Prievidza, ilustračná snímka. Foto: TASR

Prehliadky priestorov mesta, ktoré budú 13. novembra, sú primárne určené žiakom základných škôl, zapojiť sa do nich však budú môcť i ďalší záujemcovia.

Prievidza 21. októbra (TASR) - Prievidzská samospráva opäť otvorí svoje dvere verejnosti. Prehliadky priestorov mesta, ktoré budú 13. novembra, sú primárne určené žiakom základných škôl, zapojiť sa do nich však budú môcť i ďalší záujemcovia. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Návštevníci počas polhodinovej prehliadky nazrú do priestorov mestského úradu, ako i mestského domu a dozvedia sa viac o fungovaní samosprávy," priblížil Ďureje.

Deň otvorených dverí je podľa neho venovaný predovšetkým žiakom základných škôl, ktorí si v rámci občianskej výchovy, regionálnej výchovy prípadne iných príbuzných predmetov prídu prezrieť fungovanie samosprávnej inštitúcie. "Do prehliadky sa však môže zapojiť každý obyvateľ, ktorý sa chce zoznámiť s fungovaním mestského úradu. Stačí sa na začiatku prehliadky pridať k skupinám žiakov pred budovou mestského úradu každú polhodinu od 8.00 h do 11.00 h," dodal.