Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Import

Prázdninové kurzy budú viesť skúsení pedagógovia

Foto: ZUŠ sv. Cecílie, Bratislava

Základná umelecká škola (ZUŠ) sv. Cecílie, ktorá sídli na Chlumeckého ulici v Bratislave-Ružinove, pripravuje pre deti v čase letných prázdnin Denné prázdninové kurzy.

Bratislava 7. júna (TASR) - Pre deti je zabezpečený po celý deň zaujímavý a zároveň aj zábavný program. Výtvarné prázdninové kurzy budú viesť skúsení pedagógovia výtvarného odboru ZUŠ sv. Cecílie.
Celodenný program pre deti je prispôsobený veku detí, zaujímavo rozvrhnutý na predpoludnie – obed - popoludnie. Predpoludnie bude zamerané na kreativitu dieťaťa a získavanie zručností, čiže výtvarno-tvorivé dielne. Popoludnie bude patriť hrám, náučným činnostiam a športovo-zábavným hrám. Výber techník je prispôsobený veku dieťaťa. Naučia sa pracovať s hlinou, drôtom, textilom, batikovať, vyrábať šperky. Deti navštívia Bibianu, Bratislavský hrad, múzeum, budú súťažiť a pod. Na záver každého kurzu sa uskutoční výstava vlastnoručne vyrobených „umeleckých“ diel a pri práci s textilom aj módna prehliadka.
Foto: ZUŠ sv. Cecílie, Bratislava

Výtvarné dielne sú určené pre vekovú kategóriu 6 až 12 rokov, (hlavne pre žiakov 1. stupňa ZŠ, s počtom detí maximálne osem v jednej skupine. "Ak bude záujem zo strany rodičov, je možné vedenie skupiny lektorom aj v nemeckom jazyku, avšak pri minimálne piatich deťoch v skupine", povedala pre TASR Katarína Holubánska tajomníčka školy. Dodala, že každý deň je zabezpečený teplý obed v blízkej školskej jedálni v Spojenej škole sv. Vincenta de Paul na Bachovej ulici, ako aj pitný režim.Prázdninové kurzy sa budú konať v priestoroch školy na Chlumeckého ulici, denne v čase od 08.30 do 16.00 h. Kurzy sú plánované v troch turnusoch:

I. turnus 9. – 13.7.
II. turnus 16. – 20.7.
III. turnus 23. – 27.7.

Prihlášky a bližšie informácie sú zverejnené na stránke školy www.zusc.sk, prípadne na telefónnom čísle 02/43410702