Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Import

Olympijská pochodeň dorazila aj do Gymnázia P.U.Olivu v Poprade

Foto: Júlia Milanová/TASR

Pri príležitosti blížiacich sa Letných olympijských hier putovala z gréckej Olympie olympijská pochodeň do všetkých štátov, ktoré sa zúčastnia olympijských hier.

Liptovská Teplička 24. mája (TASR) - Pri príležitosti blížiacich sa Letných olympijských hier putovala z gréckej Olympie olympijská pochodeň do všetkých štátov, ktoré sa zúčastnia olympijských hier - najväčšieho sviatku všetkých športovcov. Do miesta konania tohtoročných hier - Londýna, dorazila už 18. mája.

Bežci s posolstvom Hrám XXX. olympiády Londýn 2012 putovali aj cez Slovensko, svoju púť začali v Bratislave. Olympijský oheň tak zažiaril vo všetkých slovenských mestách, kde sídlia slovenské olympijské kluby. V piatok 18. mája pochodeň dorazila aj do Popradu, konkrétne do Cirkevného gymnázia P. U. Olivu. Tam sa konalo slávnostné zapaľovanie putovného olympijského ohňa. Pri tejto príležitosti do našej školy zavítali významní olympionici a mladí športovci z okolitých škôl a klubov.
Foto: Júlia Milanová/TASR
Na počesť športu a olympiády sa konal aj olympijský beh okolo našej školy. Hoci vonku nebolo veľmi príjemné počasie, všade vládla dobrá nálada a chuť športovať. Beh nám pripomenul, aký je šport pre naše zdravie dôležitý. Olympijský oheň sme slávnostne zapálili a pochodeň mohla putovať do ďalších miest.
Letné olympijské hry sa tento rok budú konať od 27. júla 2012 do 12. augusta 2012 v Londýne.

Júlia Milanová, Gymnázium P. U. Olivu, Poprad