Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Deti v Bratislave sa cez prázdniny nudiť nebudú

Ilustračné foto Foto: TASR

Bratislava 2. júla (TASR) - Mesto pripravuje prostredníctvom svojich mestských organizácií a zariadení viaceré kultúrno-športové podujatia, oddychové denné i pobytové tábory.

Bratislava 2. júla (TASR) - Svojou programovou bohatosťou a rôznorodým tematickým zameraním sú zárukou, že si každé dieťa nájde priestor na sebarealizáciu. Pre mladých športovcov vo veku 7 až 14 rokov ponúka Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STARZ) denné tábory vo forme týždenných turnusov v areáli Základnej školy na Kalinčiakovej ulici. Na deti čakajú loptové a pohybové hry, súťaže, plávanie a kúpanie. Program sa uskutočňuje v rôznych rekreačných zónach mesta, či už ide o Bratislavský lesopark alebo Zlaté piesky, povedala pre TASR Daniela Rodinová z bratislavského magistrátu.

Na vyznávačov historických faktov nezabudlo Múzeum mesta Bratislavy. Na konci augusta spúšťa tretí ročník malého muzijného bádania na tému – Viete čo je starovek a čo stredovek? Deti budú hľadať odpovede na otázky v historických zákutiach hlavného mesta. Program je stanovený pre 25 účastníkov vo veku 8 – 12 rokov.
Ilustračné foto
Foto: TASR

Milovníci prírody si prídu na svoje v areáli bratislavskej ZOO. Každý víkend na nich čaká kŕmenie zvierat spojené s prednáškou o ich živote. Počas pracovných dní môžu deti vidieť zvieratká v pohybe, nakoľko je im podávaný enrichment, to znamená napríklad jedlo, hračka a ďalšie nástroje, ktoré ich motivujú k činnosti. Nebude chýbať odborný výklad lektorky. ZOO spolupracuje aj s občianskym združením Preliezka na programovej časti denných táborov – „Mladí zoólogovia.“ Cieľom je deťom vštepovať vzťah k prírode a zvieratám a k ochrane životného prostredia.
Ilustračné foto
Foto: TASR

Na letné prázdniny sú programovo pripravené aj Centrá voľného času. Centrum voľného času v Petržalke uskutoční formou denných táborov niekoľko ideových zámerov. Obľúbeným denným táborom sú Mladí remeselníci, v ktorom deťom typicky slovenské remeslá nielen priblížia, ale si ich aj vyskúšajú. V tábore Ekolentilka si zasa malí remeselníci vyskúšajú prácu s prírodnými materiálmi. Spojenie dvoch zdanlivo nezlúčiteľných svetov možno zažiť v dennom tábore pod názvom PC a zvieratká. Počas prázdnin môžu deti zažiť aj pobytové tábory mimo Bratislavy. To im ponúka Centrum voľného času na Hlinickej ulici. Pobyt v tábore v Skalke pri Kremnici je zase zameraný na vychádzky do prírody a atraktívne športové vyžitie. V programe sa nezabúda ani na vyznávačov tanca. Pre malých umelcov je pripravený inšpiratívny program v Centre voľného času Klokan. Kresba, maľba, bodypainting, modelovanie z hliny či koláž zdokonalia umelecké schopnosti malých talentov.
Leto v Bratislave sa bude niesť v znamení bohatého programu pre deti, zostáva správne sa rozhodnúť a ponoriť sa do sveta športov, histórie, remesiel či tanca.