Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Švédski hokejisti na ZOH do Pjongčangu aj s mladíkom Dahlinom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najskúsenejší v kádri je Joel Lundqvist. Tridsaťpäťročný útočník Frölundy odohral v národnom drese 141 zápasov a strelil 18 gólov, na konte má tri zlaté a dve bronzové medaily z MS.

Štokholm 16. januára (TASR) - Tréner švédskej hokejovej reprezentácie Rikard Grönborg zverejnil v utorok nomináciu na ZOH 2018. V tíme figurujú najmä skúsení hráči, no i talentovaný mladík Rasmus Dahlin, ktorý 13. apríla oslávi osemnáste narodeniny.

"Rasmusa som na MS dvadsaťročných osobne sledoval, hral veľmi dobre a potvrdil moje predstavy. Ten chlapec je v poslednom čase pod veľkým tlakom. Niekoľkokrát menil číslo telefónu, ako budúca jednotka draftu je na očiach. Ale situáciu zvláda výborne. Na ľade aj v súkromí," prezradil tréner Rikard Grönborg.

Najskúsenejší v kádri je Joel Lundqvist. Tridsaťpäťročný útočník Frölundy odohral v národnom drese 141 zápasov a strelil 18 gólov, na konte má tri zlaté a dve bronzové medaily z MS.

Severania majú ešte dve voľné miesta v útoku, okrem troch brankárov a ôsmich obrancov nominoval Grönborg zatiaľ len dvanásť ofenzívnych hráčov.

Nominácia Švédska na ZOH 2018:

brankári: Jhonas Enroth (Dinamo Minsk/KHL, Bielorus.), Magnus Hellberg (Červená hviezda Kchun-lun/KHL, Čína), Viktor Fasth (Växjö)
obrancovia: Staffan Kronwall (Lokomotiv Jaroslavľ/KHL), Patrik Hersley (SKA Petrohrad/KHL), Erik Gustafsson (Neftechimik Nižnekamsk/KHL), Jonas Ahnelöv (Avangard Omsk/KHL), Rasmus Dahlin (Frölunda), Mikael Wikstrand (Färjestad), Simon Bertilsson (Brynäs), Johan Fransson (Servette Ženeva/Švaj.)
útočníci: Linus Ömark (Salavat Julajev Ufa/KHL), Anton Lander (AK Bars Kazaň/KHL), Dennis Everberg (Neftechimik Nižnekamsk/KHL), Alexander Bergström (Sibir Novosibirsk/KHL), Viktor Stalberg, Carl Klingberg (obaja Zug/Švaj.), Joakim Lindström, Oscar Möller, Pär Lindholm (všetci Skelleftea), Joel Lundqvist (Frölunda), Fredrik Pettersson (Zürich/Švaj.), Dick Axelsson (Färjestad)