Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Hokej

Viedenský pred záverom: Dáme do toho všetko, nič iné nám nezostáva

Zľava Tomáš Jurčo, Marek Viedenský, Richard Pánik a Michal Sersen. Foto: TASR/Michal Svítok

Prvá šanca príde už v nedeľu. Na Slovákov čakajú obhajcovia trofeje z Ruska, ktorí sa v sobotu naladili vysokým triumfom 7:0 nad Bieloruskom.


Ostrava 9. mája (TASR) - Slováci si po sobotňajšej prehre s Fínskom (0:3) skomplikovali postupovú situáciu, no nevešajú hlavy a v dvoch záverečných zápasoch sa chcú pobiť o štvrťfinále.

V tabuľke B-skupiny figurujú na nepostupovej piatej priečke so 7 bodmi. Štvrtí Bielorusi ich majú na konte desať, Fíni, Rusi a USA po 12. O play off navyše bojujú aj šiesti Nóri, ktorí mali na konte šesť bodov a v sobotu večer nastúpili proti Dánsku. "Vieme, ako sme na tom my i ostatné tímy. Musíme sa sústrediť iba na seba, máme dva zápasy a ak chceme rozmýšľať nad postupom, musíme v nich vyhrať. Chceme dať do toho všetko, nič iné nám už nezostáva," povedal pred rozhodujúcou skupinovou fázou útočník Marek Viedenský.

Prvá šanca príde už v nedeľu. Na Slovákov čakajú obhajcovia trofeje z Ruska, ktorí sa v sobotu naladili vysokým triumfom 7:0 nad Bieloruskom. "Najdôležitejšie je, aby sme proti nim hrali ako tím a samozrejme musíme premieňať naše šance," pokračoval dvadsaťštyriročný center.

Proti Fínom sklamala Slovákov práve koncovka, keď svojmu súperovi nedokázali dať ani jeden gól. Viedenský po zápase vyzdvihol výkon svojho spoluhráča z fínskeho klubu HPK Hämeenlinna, brankára Juuseho Sarosa. Dvadsaťročný mladík nastúpil namiesto jednotky Pekku Rinneho a natiahol fínsku sériu bez inkasovaného gólu na MS na štyri stretnutia. "Je to môj kamarát z klubu. Chalanom som povedal, ako na neho, no asi ho trocha podcenili. Má iba dvadsať rokov, ale lepšieho brankára som u súperov ešte nevidel."

Nemenej dobrý výkon predviedol aj Ján Laco, ktorý držal Slovákov v hre až do 51. minúty. "Janči je vynikajúci brankár a to, čo nám dnes zachránil, bolo nádherné. Myslím si, že bol ešte lepší ako Juuse. Bohužiaľ sme mu nepomohli. Ten prvý tečovaný gól, to už nemal čo spraviť, pri druhom sme mu mohli pomôcť viac," dodal Viedenský.