Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Nemá význam plakať nad rozliatym mliekom, tvrdí Viedenský

Hráč Slovenska Marek Viedenský Foto: TASR/Michal Svítok

Po prehre s Francúzskom sa šance Slovákov na postup zo skupiny výrazne zredukovali.

Minsk 13. mája (TASR) - Hodiť prehry za hlavu a zodpovedne sa pripraviť na ďalšie náročné súboje. Taký cieľ si dávajú slovenskí hokejisti pred zostávajúcimi zápasmi v základnej skupine na MS v Minsku.

Prehra 3:5 s Francúzskom síce ešte stále škrie a rany, ktoré spôsobila, budú dlho bolieť, nemá však význam sa k nej ďalej vracať. Maximálne sa z nej poučiť. "Musíme vypustiť z hlavy všetko, čo sa stalo," tvrdí Marek Viedenský. "Hokej hrať vieme, niektorí z nás odohrali množstvo náročných zápasov na tých najvyšších úrovniach. Máme šikovných chalanov, iba sa nám z nejakého dôvodu nedarí strieľať góly."

Musíme zabojovať

Dvadsaťtriročný útočník sa strelecky presadil v úvodnom zápase na MS s Českom (2:3 pp), v ktorom začal vo štvrtom útoku. V ďalších dvoch stretnutiach nastúpil už v druhej lajne s krídlami z NHL Richardom Pánikom a Tomášom Tatarom, no ich obnovená spolupráca z juniorských MS 2009 v Ottawe zatiaľ neprináša úspech. Proti Kanade (1:4) i Francúzsku vyšiel Viedenský bodovo naprázdno.

"Je to iba v nás. Musíme začať odznova a pozerať sa smerom do budúcnosti. Nemá význam plakať nad rozliatym mliekom. Musíme o Slovensko zabojovať tak, ako si to naša krajina zaslúži," tvrdí.

V stredu nás čaká Nórsko

Po prehre s Francúzskom sa šance Slovákov na postup zo skupiny výrazne zredukovali. V hre je ale stále dvanásť bodov a je tak stále o čo bojovať. Slovenskí hokejisti si môžu napraviť chuť už v stredu proti Nórom. "Príčiny prehry s Francúzskom dobre poznáme. Musíme však tento zápas čo najskôr vypustiť z hlavy a zamerať sa iba na nasledujúce stretnutia na turnaji," vyslovil sa 39-ročný Miroslav Šatan, ktorý sa pokúsi spolu s ďalšími staršími hráčmi vyburcovať mladé mužstvo k zlepšeným výkonom.

Zakliata tretia tretina

Základom je najmä odstrániť chyby zo záverečných tretín. "Tlak na tím po poslednom zlom výsledku ešte narástol. Vedeli sme už pred turnajom, že máme mladé mužstvo a pri ňom treba s takýmito chybami a skratmi počítať. Proti Nórom to bude boj. V dnešnom hokeji už všetci súperi vedia hrať, všetci vedia korčuľovať a majú prepracovaný obranný systém. Je to skôr o vôli, o väčšom chcení a o šťastí. Dúfam, že v stredu budeme tým úspešnejším tímom my," verí.