Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Legendy Treťjak, Fiodorov a Burke v slovenskej kabíne

Legenda hokeja Vladimir Treťjak odpovedá na otázky novinárov na letisku. Foto: TASR/AP

Bývalí skvelí hráči sú členmi Komisie športovcov Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) chceli poznať postrehy našich reprezentantov pri propagovaní hokeja vo svete.

Minsk 15. mája (TASR) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu navštívili pred stredajším zápasom A-skupiny MS v Minsku proti Nórsku traja členovia Komisie športovcov Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Po rozkorčuľovaní pred stretnutím prišli do kabíny Vladislav Treťjak, Sergej Fiodorov a Sean Burke.

"Chlapci, mali sme dlhé a bohaté kariéry a sme tu pre to, aby ste nás napodobnili aj vy. Chceme vám vytvoriť také podmienky, aby ste mohli hrať hokej čo najdlhšie a hlavne aby sa táto hra rozvíjala ďalej a bola pre divákov čo najatraktívnejšia. Preto neváhajte vysloviť svoje názory pri zlepšení hokeja. Zaujíma nás spätná väzba a vaše postrehy," povedal Fiodorov v slovenskej kabíne.

Komisia funguje od roku 2012 a zaujíma sa o postrehy športovcov pri zlepšení a propragovaní hokeja. Jej členmi sú okrem spomínanej trojice ešte aj Francúz Philippe Bozon a Čech Jaroslav Špaček, ktorí sa na stretnutí nezúčastnili. Informoval oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).