Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Tréner Bokroš nahradil v Martine Spišiaka, skončil aj Somík

Na archívnej snímke tréner Ernest Bokroš. Foto: TASR - Martin Palkovič

Premiéru v novom klube absolvuje v piatkovom zápase 13. kola Slovenskej hokejovej ligy, v ktorom sa Martinčania predstavia v Spišskej Novej Vsi.

Martin 18. októbra (TASR) - Vedenie slovenského hokejového HK VITAR Martin angažovalo na pozíciu hlavného trénera Ernesta Bokroša. Skúsený kormidelník nahradil Róberta Spišáka, ktorý v klube skončil pre nie ideálny herný prejav mužstva. Premiéru v novom klube absolvuje v piatkovom zápase 13. kola Slovenskej hokejovej ligy, v ktorom sa Martinčania predstavia v Spišskej Novej Vsi.

Martinčania odohrali zatiaľ 12 zápasov, v ktorých získali 23 bodov. Na lídra druhej najvyššej súťaže Bratislavu Capitals strácajú 6 bodov. Dôvodom zmeny na poste trénera preto nebolo postavenie v tabuľke, ale herný prejav mužstva. "Ďakujeme pánovi Spišákovi za odvedenú prácu v našom klube. V minulej sezóne sa mu podarilo naštartovať náš tím a dosiahnuť pekné výsledky. Momentálne všetci vidíme, že herný prejav mužstva nie je ideálny a preto sme sa rozhodli urobiť zmenu, ktorá dá mužstvu nový impulz a vytvorí podmienky na naplnenie našich cieľov," poznamenal riaditeľ klubu Milan Murček.

Spoločne so Spišiakom skončil aj jeho asistent Radovan Somík, ktorý sa rozhodol viac sústrediť na prácu pre SZĽH. Bokroš prišiel do Turca s cieľom priblížiť mužstvo k postupu do najvyššej súťaže. "Je to tréner s obrovskými skúsenosťami i úspechmi. Jeho príchod je jasný dôkaz, že to myslíme vážne s postupom do najvyššej súťaže. Dávame si najvyššie ciele. Verím, že skúsenosti pána Bokroša naštartujú náš tím k lepším výkonom a z dlhodobého hľadiska budú prospešné pre martinský hokej," uviedol Murček.