Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hokejisti Dukly Trenčín tesne porazili Detvu

Na snímke hore tréner Detvy Josef Turek v zápase 1. kola Tipsport Ligy v hokeji HC 07 WPC Koliba Detva – HK Dukla Trenčín v Detve 13. septembra 2019. Foto: TASR Ján Krošlák

Tímy začali opatrne, na oboch stranách bolo množstvo nepresností a chýb v rozohrávke.

Detva 13. septembra (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín vstúpili do novej sezóny Tipsport ligy tesným víťazstvom na ľade Detvy 2:1.

HC 07 WPC Koliba Detva – HK Dukla Trenčín 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 21. Ščurko (Chovan) - 43. Valach (Bartovič, Radjenovic), 50. Chromiak. Rozhodovali: Valach, Kókai – Konc ml., Kis-Király, vylúčení: 7:7 na 2 min., navyše Török - Stacha, Radjenovic všetci 5 min.+DKZ za bitku, presilovky a oslabenia: 0:0, 640 divákov.

zostavy:

HC 07 WPC Koliba Detva: Šimko – Chovan, Golian, Andersons, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Kuklev, Pač – Zuzin, P. Valent, Ščurko – Žilka, Gašpar, J. Sýkora – Král, Podešva, M. Surový – Török, V. Fekiač, Čenka

Dukla Trenčín: M. Valent – Štach, Bokroš, Starosta, Rajnoha, Kajínek, Sládok, Stacha, Ďurina – Lapšanský, Mikyska, Alderson – Valach, Radjenovic, Bartovič – Sojčík, Coughler, Chromiak – Michal Hlinka, Švec, Sádecký



Tímy začali opatrne, na oboch stranách bolo množstvo nepresností a chýb v rozohrávke. V úvode boli trochu aktívnejší Trenčania, v 13. min zblízka neprekonal Šimka Lapšanský. Detva sa dostala k slovu v závere tretiny, no brankár Dukly M. Valent si so všetkými strelami poradil.

V druhom dejstve dokázali domáci otvoriť skóre hneď z prvého útoku, keď Ščurko presnou strelou do ľavého horného rohu vsietil prvý gól Detvy v novej sezóne. Trenčanom chvíľu trvalo, kým sa z toho otrepali, potom zareagovali mohutnou ofenzívou. Šimko bol ale na mieste, zlikvidoval nebezpečné strely Aldersona i dorážku Mikysku. V polovici zápasu zneškodnil aj Bartovičov pokus po chybnej rozohrávke domácich. Na druhej strane mohol zvýšiť náskok Král, ktorý iba tesne minul Valentovu bránku. Na ľade sa potom začalo iskriť, pribudli ostré súboje, šarvátky i bitky, predčasne pod sprchy zamierili po pästnom súboji Török so Stachom.

Dukla sa dočkala vyrovnania v 43. min, keď po prihrávke Bartoviča prekonal Šimka strelou z prvej Valach. Trenčanom to dodalo sebavedomie a domáci brankár musel hasiť jedno nebezpečenstvo za druhým. "Vojaci" stupňovali svoj tlak a v 50. min ich poslal do vedenia Chromiak, ktorý si položil Šimka, obišiel bránku a elegantne zasunul puk k pravej žŕdke. Detva odpovedala neúspešnými strelami Ščurka a Krála. V závere domáci odvolali brankára a skúsili to v šestici, no vyrovnania sa nedočkali. V posledných sekundách sa strhla na ľade mela, po ktorej ešte dostal Radjenovic trest na 5 min+DKZ.