Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Tipsport Liga: Nitra sa postaví proti Trenčínu druhýkrát v histórii

Radosť hráčov Nitry po druhom góle v zápase 49. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra - HK Dukla Trenčín 8. januára 2019 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vzájomné zápasy v základnej časti vyzneli lepšie pre Nitru, ktorá zvíťazila v štyroch z piatich.

Nitra/Trenčín 10. marca (TASR) - Iba druhýkrát v histórii najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku sa vo vyraďovacích bojoch stretnú HK Nitra a HK Dukla Trenčín. Rovnako ako pred šiestimi rokmi, aj tentoraz pôjde o konfrontáciu po základnej časti tretej Nitry a šiesteho Trenčína.

Prvá vzájomná séria sa odohrala vo štvrťfinále sezóny 2012/2013. Nitra, ktorú aj vtedy viedol Antonín Stavjaňa, zdolala "vojakov" jednoznačne 4:0 na zápasy, pričom im dovolila iba dva strelené góly (2:1, 2:0, 4:0, 4:1). Tím spod Zobora však svoju púť vyraďovacími bojmi skončil už v ďalšej sérii s Košicami (1:4).

Vzhľadom na postavenie v tabuľke bola po základnej časti väčšia spokojnosť v Nitre, ktorá potvrdila dlhodobú príslušnosť k elite súťaže. Trenčania mali od úvodu sezóny problémy nadviazať na fazónu z play off 2017/2018, keď sa dostali až do finále. V ňom podľahli Banskej Bystrici 3:4 na zápasy. "Vojaci" sa napokon v dlhodobej časti tesne prebojovali do najlepšej šestky. Rozhodli o tom až v poslednom zápase v Nových Zámkoch, keď v priamom súboji o 6. miesto zdolali domácich 3:0.

Oba tímy mali v závere základnej časti výbornú formu. Nitrania vstúpia do vyraďovacích bojov s cieľom predĺžiť sedemzápasovú víťaznú sériu, Trenčania finišovali so štyrmi víťazstvami za sebou.

Vzájomné zápasy v základnej časti vyzneli lepšie pre Nitru, ktorá zvíťazila v štyroch z piatich. "Corgoni" vyhrali všetky tri domáce zápasy a začiatkom januára po nájazdoch triumfovali aj v Trenčíne.

Vzájomná bilancia zápasov v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Nitry: :1, 1:2, 4:1, 3:2 sn, 3:1

Nitra - Trenčín v play off:



2012/2013, štvrťfinále: Nitra - Trenčín 4:0 na zápasy

Kompletný program štvrťfinálovej série:

1. zápas, 11. marca: Nitra - Trenčín

2. zápas, 12. marca: Nitra - Trenčín

3. zápas, 15. marca: Trenčín - Nitra

4. zápas, 16. marca: Trenčín - Nitra

5. zápas, 18. marca: Nitra - Trenčín

6. zápas, 20. marca: Trenčín - Nitra

7. zápas, 22. marca: Nitra - Trenčín