Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

13. kolo Tipsport ligy: Vedúci Trenčín rozstrieľal Žilinu

Na snímke maskot HC Košice Vrana v zápase 13. kola hokejovej Tipsport ligy medzi HC Košice – HC 05 iClinic Banská Bystrica 20. októbra 2017 v Košiciach. Foto: TASR/Roman Hanc

Prečítajte si, ako prebiehali piatkové zápasy v Tipsport lige.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín potvrdili vedúce postavenie v tabuľke Tipsport Ligy vysokým piatkovým domácim víťazstvom 7:0 nad Žilinou. Trenčiansky brankár Michal Valent si v sezóne udržal po piaty raz čisté konto.

Tabuľka:

1. Trenčín 14 11 2 0 1 46:15 37

2. Košice 14 9 0 1 4 39:31 28

3. Banská Bystrica 14 8 0 3 3 51:36 27

4. Poprad 15 6 4 1 4 43:36 27

5. Zvolen 14 6 2 2 4 43:39 24

6. Nové Zámky 15 6 2 0 7 41:37 22

7. Nitra 14 5 2 1 6 53:48 20

8. Žilina 14 5 0 2 7 40:45 17

9. Liptovský Mikuláš 14 4 1 2 7 30:37 16

10. Detva 14 0 0 1 13 16:55 1

11. Slovensko 20 12 3 1 1 7 28:51 12


HC Košice - HC'05 iClinic Banská Bystrica 5:2


Šláger 13. kola sa začal vo svižnom tempe, v ktorom však nad počtom streleckých príležitostí dominovala bojovnosť. Tímy si dávali pozor najmä na defenzívu, ale postupne predsa len pribúdali strelecké príležitosti. V 3. minúte Suja zblízka neprekvapil brankára hostí a krátko nato mal prácu videorozhodca, ktorý posúdil pokus obrancu Ďatelinku ako nególový. V 9. minúte mali hostia prvú presilovku, ale najväčšiu šancu mal počas nej domáci Kafka, no Lassilu neprekonal. Ako naložiť s početnou výhodou ukázali Košičania v 12. minúte. Domáci zovreli súpera v obrannom pásme, Dudáš posunul puk Šoltésovi, ktorý strelu bez prípravy namieril presne - 1:0.

Prvá polovica druhej časti priniesla povestné ticho pred búrkou. Do 30. minúty bolo dianie najmä o pozorných obranách a viacerých dôrazných zákrokoch. V polovici druhej časti sa o využitie presilovky snažil Hovorka, jeho efektnú strelu bez prípravy však zmaril Lassila pohotovým zákrokom. V 34. minúte vyústil tlak Košičanov do nebezpečného pokusu obrancu Matejku, ale aj tentoraz si fínsky brankár poradil. Na strane domáceho brankára Habala stálo krátko nato aj šťastie. Zmätky okolo jeho bránkoviska nevyužil dorážajúci Belluš, o čom sa rozhodcovia presvedčili po porade s videorozhodcom. Krátko nato na opačnej strane Koyš unikol Brejčákovi, obranca hostí ho fauloval, ale košický útočník nezrealizoval trestné strieľanie ideálne. Rušný úsek druhej tretiny vyvrcholil dvoma gólmi. Najskôr druhá útočná formácia Košičanov dotiahla kombináciu do gólového konca, o ktorý sa postaral Kafka - 2:0. Tento stav však vydržal iba 63 sekúnd, keď obrana domácich nechala priveľa priestoru Bubelovi, ktorý zo strednej vzdialenosti prestrelil Habala - 2:1.

Aj v tretej tretine sa zopakovalo dianie s postupnou gradáciou. Po opatrnejších minútach využil pozičnú chybu domácich Faille, ktorý ušiel do brejku a vyrovnal na 2:2. Na radosť domácich divákov však tento stav vydržal iba 48 sekúnd. Strieľanú prihrávku Hovorku využil tečujúci Kafka na tretí gól Košíc - 3:2. Obrana Košičanov fungovala lepšie než hostí, ktorí v tretej časti viackrát prepadli v strednom pásme. V 51. minúte to využil Jenčík, ktorý v úniku dvoch proti jednému zužitkoval Hovorkovu prihrávku - 4:2. Pekný hokejový moment priniesla 55. minúta, keď si obranca Dudáš utvoril streleckú pozíciu, ale gólovú radosť mu nedopriala rýchla lapačka Lassilu. Jenčíkov útok ukončil svoju bodovú žatvu v 58. minúte, keď bol na konci rýchlej spolupráce práve jej stredný útočník - 5:2.

HC Košice - HC'05 iClinic Banská Bystrica 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

Góly:
12. Šoltés (Dudáš, Nagy), 39. Kafka (Hovorka, Jenčík), 45. Kafka (Hovorka), 51. Jenčík (Hovorka, Kafka), 58. Jenčík (Hovorka, Kafka) - 40. Bubela (Hohmann, Bartánus), 45. Faille (Ďatelinka, Kubka). Rozhodovali: D. Konc, J. Konc - Gavalier, Smrek, vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4734 divákov.

Zostavy:

HC Košice:
Habal - Dudáš, Šedivý, Čížek, M. Bača, Pulli, Kessel, Koch, Matejka, - Hričina, Boltun, Nagy - Kafka, Jenčík, Hovorka - Klíma, Pacan, Koyš - Suja, Vrábeľ, Šoltés

HC '05 iClinic Banská Bystrica:
Lassila - Kubka, Ďatelinka, Gélinas, Mihálik, Sedlák, Brejčák, Košecký - Faille, Surový, Brittain - Hohmann, Bubela, Bartánus - Lamper, Češík, Belluš - Valent, Andrisík, Gabor

Milan Jančuška, tréner HC Košice:
"Šancí bolo veľa na oboch stranách. Mali sme veľmi dobré úseky hry, ale aj slabšie, no vtedy nás podržal brankár Habal. Zápas sa zlomil za stavu 2:2, keď sme dali tretí gól a víťazstvo sme si už nenechali vziať. Hráčom patrí pochvala za chcenie a bojovnosť. Takisto ďakujem aj divákom, ktorí nás povzbudzovali počas celého zápasu. Vtedy sa hráčom hrá omnoho lepšie."

Vladimír Országh, tréner HC'05 iClinic Banská Bystrica: "Bol to obojstranne dobrý zápas. My sme mali dobrý najmä začiatok, počas prvých desiatich minút sme dominovali. Zvrat prišiel približne v 10. minúte počas našej presilovky, ktorú sme hrali veľmi zle. Domáci sa vtedy chytili a následne mali presilovku, v ktorej dali gól na 1:0. Ďalší dôležitý moment bol, keď sme vyrovnali na 2:2, no krátko nato sme inkasovali tretí gól. Ukázali sme veľa dobrých vecí, ale spravili sme mnoho chýb, ktoré nás stáli zápas. Spravili sme ich viac ako domáci, ktorí napokon získali tri body. Pre divákov to však bol atraktívny zápas."


HK Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 7:0


Trenčín mal raketový vstup do zápasu a už po polovici prvej tretiny viedol o štyri góly, keď dôkladne trestal nedisciplinovanosť a obranné chyby súpera. Prvú presilovku využil dorážkou Holenda, ďalšiu zužitkoval pohotovou strelou k žrdi Hecl. O chvíľu využil chybu v rozohrávke Žilinčanov Mikula a hoci si hostia už v 10. minúte vybrali oddychový čas a vystriedali brankárov, vzápätí Sojčík pridal štvrtý presný zásah domácich. V 15. minúte ešte Varga nastrelil žrď, ale Žilina už lepšie odolávala súperovej prevahe a aj sama sa viac útočne osmelila, takže svoje umenie predvádzal aj brankár Dukly Valent. Obojstranne aktívna hra bavila divákov, no ďalšie góly nepribúdali.



S istotou a chuťou hrajúci Trenčania si svoje víťazstvo prikrášlili v 46. minúte tečovanou strelou, gól si pripísal Pardavý. V 49. minúte síce hosťujúci Handlovský trafil žrď, ale domáci svoju prevahu ešte korunovali ďalšími gólmi, keď v závere puk pekne zavesil Ölvecký a šesť sekúnd pred koncom uzavrel skóre strelou od modrej Mikula. Trenčiansky brankár Valent si v sezóne udržal po piaty raz čisté konto.


HK Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 7:0 (4:0, 0:0, 3:0)

Góly:
2. Holenda (Hlinka, Frühauf), 9. Hecl (Varga, Hlinka), 10. Mikula (Hecl), 11. Sojčík (Bezúch), 46. Pardavý (Holenda, Gašparovič), 56. Ölvecký (Bezúch), 60. Mikula. Rozhodovali: Kubuš, Smetana (ČR) - Výleta, Gatol (Rak.), vylúčení: 2:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2857 divákov.

Zostavy:

Trenčín:
Valent – Romančík, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Themár – Bezúch, Ölvecký, Sojčík – T. Varga, Bulík, Hlinka – Hecl, Dlouhý, Mikula – D. Hudec, J. Pardavý ml., Gašparovič

Žilina: Tomek (10. Mikoláš) – P. Mikuš, Juraško, Poulin, Chaloupka, Harant, Roman, Mendrej, Hatala – Handlovský, Klimenta, Kučkin – Švihálek, Martindale, J. Jurík – Konečný, Holovič, Stupka – E. Švec, Ondruš, Rogoň

Peter Oremus, tréner Trenčína:
"Musím chlapcov pochváliť za ich prístup k tomuto zápasu, predviedli výborný pohyb a zdravú agresivitu, k čomu pridali aj veľa gólov. Zápas sme mali pod kontrolou a takýmto aktívnym výkonom a vysokou početnosťou streľby sa chceme prezentovať aj v ďalších zápasoch."

Stanislav Škorvánek, tréner Žiliny: "Ťažko sa mi hodnotí takýto zápas, ktorého vývoj ovplyvnili tri naše vylúčenia hneď v úvodných minútach. Domáci využili dve presilovky, a aj v ďalšom priebehu sa prezentovali aktívnou hrou, pričom my sme nestačili zachytávať ich prechod do útoku. V ďalších tretinách sme sa síce dostali aj my do zápasu, ale nedokázali sme využívať naše príležitosti. Domáci nás prevýšili takmer vo všetkých činnostiach. Musíme sa z toho vyspať a pripraviť sa na ďalšie zápasy."


HC 07 Orin Detva - HK Nitra 0:7


Detva, jediné mužstvo v TL bez víťazstva, túžila prelomiť nepríjemnú sériu 13 zápasov a proti Nitre možno cítila aj dosť veľkú šancu. Jej súper ani raz vonku nevyhral za tri body a len dvakrát sa mohol pochváliť dvojbodovým víťazstvom. Proti Detve však už v 1. tretine jasne naznačil, že si v štatistike polepší. Vsietil trikrát, v 6. i 9. minúte po strelách Pupáka a Šilleho, tretí zásah pridal v 14. minúte Mezei. Každý jeden nitriansky gól bol iný, v 6. minúte Pupák tečoval, v 9. zasa Šilleho úplne voľného pred prázdnou bránkou našiel Štumpf a nahnevaný tréner Kapusta v oddychovom čase mal čo svojim hráčom dohovárať.

V 14. minúte zasa bombou od modrej po vyhratom buly Krištofa trafil Mezei, vystriedať sa nechal brankár Nagy a pre Detvu nastala ťaživá situácia. Aj keď sa pred zápasom opäť posilnila, prišli útočníci Tibenský a Rus Abramov, v ofenzíve si príliš nepolepšila. V 1. tretine si utvorila jedinú veľkú šancu, no v 19. minúte Novák stroskotal na brankárovi Lacovi.

V 2. tretine vyťažili domáci v 25. minúte šancu Žilku, no v 28. minúte opäť Šille pridal štvrtý gól Nitry po kolmej prihrávke a samostatnom nájazde, ďalší mal o pár sekúnd neskôr na hokejke Paulovič. Na 5:0 pre Nitru v 38. minúte zvýšil v presilovke Rzavský strelou spomedzi kruhov a Detvanom už zostávalo viac-menej len jediné, prehrať dôstojným spôsobom.

V 47. minúte sa Murček snažil prekonať Laca v bránke, no oveľa viac divákov nadchla v rovnakej minúte bitka bez rukavíc Sládka a Mikúša. Na gólovom poltucte sa podpísala v 48. minúte chyba Viarbického v bránke a v oslabení Blackwater len zvýraznil trápenie domácich a hegemóniu hostí. Korunu debaklu nasadil v 57. minúte H. Ručkay strelou pomedzi betóny.

HC 07 Orin Detva - HK Nitra 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)

Góly:
6. M. Pupák (Ondrušek, Ručkay), 9. Šille (Štumpf, Ondrušek), 14. Mezei (Krištof), 28. Šille (Korím, Pupák), 38. Rzavský (Paulovič), 48. Blackwater, 57. H. Ručkay. Rozhodovali: Lokšík, Lauff - Bogdaň, M. Korba, vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: Sládok - Mezei 5+10+DKZ za bitku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, zmeny: 14. Viarbicki za Nagya, 560 divákov.

Zostavy:

HC 07 Orin Detva:
Nagy (14. Viarbicki) – Kuklev, Gachulinec, Macejko, Chovan, Sládok, Šimon, Jendroľ, Michalek – Milý, Ščurko, Novák – Abramov, Chovan, Tibenský - Žilka, Gašpar, Halás – Ondris, Murček, Surový

HK Nitra: Laco - Mezei, Rýgl, Milam, Ordzovenský, Kuzma, Versteeg, Mich. Pupák, Korím - Paulovič, Krištof, Kutálek - H. Ručkay, Mikúš, Blackwater - Luciani, H. Ručkay, Zdravský - Štumpf, Ondrušek, Šille


HKM Zvolen – MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:3


Zvolen mal bleskový nástup do zápasu už po úvodnom buly. Po nacvičenej akcii zakončil v siedmej sekunde z pravej strany Coffman, ale Košarišťan bol pozorný. Na opačnej strane mohli ísť do vedenia Liptáci v tretej minúte z prečíslenia, M. Sukeľ neprekonal Šimka. Podarilo sa mu to až v dvanástej minúte z medzikružia, tečovaný puk si našiel cestu za brankára HKM – 0:1. Hostia mohli viesť aj vyšším rozdielom, vo dvoch dobrých možnostiach sa ešte ocitol Uram, ale nestrieľal účinne. Domáci pritlačili súpera v závere tretiny, najväčšiu možnosť mal Andersons, no zbytočne volil prihrávku namiesto zakončenia.

Na začiatku prostrednej časti hry sa ocitol v presilovke Matis zoči–voči Košarišťanovi, ale neprekonal ho. Naopak, hostia zvyšovali náskok. Po strele J. Sukeľa puk iba vyrazil Šimko a Piatka sa z dorážky nepomýlil – 0:2. Domáci potom výrazne pridali, v dobrej šanci sa ocitol faulovaný L. Jurík, po ňom znovu Matis, ale recept na brankára Liptákov našiel až Coffman v 29. minúte, keď tvrdo vypálil bez prípravy z vrchnej časti pravého kruhu – 2:1. V polovici stretnutia hral Zvolen presilovku o dvoch hráčov a presne na jej konci Obdržálek prestrelil spoza kruhu Košarišťana – 2:2. Stav ešte mohli do prestávky zmeniť hostia, Ru. Huna to vyskúšal spoza protihráča a Kriška sa ocitol úplne sám pred brankárom HKM, no nerozumel si s pukom. Na opačnej strane sa šikovne predral pred bránku Coffman, ale jeho koncovka nebola presná.

V tretej tretine sa hralo svižne na oboch stranách. Mikuláš mohol ísť do vedenia v 44. minúte, ak by rozhodcovia uznali gól Rapáčovi. Predtým však stratil jeden z domácich hráčov hokejku a zrejme nie vlastným pričinením. Liptákov to nerozhodilo a skórovali pár sekúnd po tomto spornom momente. Nádašdi našiel na útočnej modrej M. Sukeľa a ten svoje sólo zavŕšil podľa predstáv – 2:3. Neuplynuli ani dve minúty a Zvolenčania vyrovnali. Z vrchnej časti medzikružia parádne napriahol Hraško a bolo 3:3. Vyše tisícka divákov videla zaujímavý hokej, hetrik mal na hokejke M. Sukeľ, voľný z dvoch metrov však neprekonal Šimka. Skóre sa zmenilo na opačnej strane, po prihrávke Fekiača trafil z osi ihriska švihom presne Török – 4:3. Hostia mohli vyrovnať v presilovke, ale Rapáč ani Paukovček nezaskočili Šimka. V závere už hrali Mikulášania vabank v šestici a do ich prázdnej bránky poslal puk z vlastnej tretiny Coffman – 5:3.

HKM Zvolen – MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Góly:
29. Coffman (Steén, Matis), 31. Obdržálek (Šišovský, Wharton), 46. Hraško (Steén, Coffman), 51. T. Török (V. Fekiač), 60. Coffman - 12. M. Sukeľ (Uram, Kriška), 23. Piatka (J. Sukeľ, A. Laco), 44. M. Sukeľ (Nádašdi). Rozhodovali: P. Jonák, Goga – Tvrdoň, Kollár, vylúčení: 4:5, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, 1073 divákov.

Zostavy:

Zvolen:
Climie – Drgoň, Ross, Hraško, Wharton, Ťavoda, Andersons, T. Bokroš – Coffman, Stén, Matis - Šišovský, L. Jurík, Obdržálek - T. Török, V. Fekiač, Martin Ďaloga – Síkela, Immonen, Kelemen

Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Kuráli, R. Suchý, Tabaček, Pacalaj, Nádašdi, Luža, Devečka, M. Moravčík – B. Rapáč, L. Paukovček, Ru. Huna – Spilar, Langhammer, Števuliak – Kriška, M. Sukeľ, Uram – A. Laco, Piatka, J. Sukeľ

Peter Mikula, tréner Zvolena:
"Vrátili sme sa do hry až presilovkami za stavu 0:2. Jednu sme využili a chytili sme väčší entuziazmus. Prvá tretina bola veľmi zlá, nie všetci hráči boli v dobrej klíme, ale chceli sme zvíťaziť. Zverenci bojovali, preukázali veľkú snahu a to nás tiež postavilo na koňa. Pevnou vôľou sme otočili zápas a vybojovali sme tri body. Samozrejme, aj zásluhou toho, že sme dali viac gólov ako súper. Po zraneniach a chorobách sa nám vrátili dvaja hráči do zostavy. To všetko, čo sa deje, je však na našej hre vidieť."

Pavel Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša: "Táto prehra nás veľmi mrzí, pretože sme viedli 2:0 a súper sa dostal do hry gólom v presilovke o dvoch hráčov. Znovu sme však ušli do vedenia 3:2 a takou krátkodobou ľahostajnosťou a nedôrazom sme súperovi dovolili otočiť výsledok. Prišli aj momenty neuznaného gólu a pri inkasovanom štvrtom to nebolo možno všetko v poriadku, vyviedlo nás to z miery. Napriek tomu sme mohli vyrovnať najmä v presilovke, puk skákal okolo bránky, no napokon neberieme zo Zvolena ani bod, čo ma veľmi mrzí."

Tomáš Török, autor víťazného gólu Zvolena:
"Ani sme sa nenazdali a bolo to 0:2. Zostali sme zaskočení, ale sme radi, že sa nám to podarilo otočiť, stálo nás to veľa síl. Rozhodla kolektívnosť. Veľa hráčov je zranených, dostali možnosť druhí a šance sa chytili za pačesy. Brankár Šimko pochytal niektoré ťažké puky a aj preto berieme tri body."

Matúš Sukeľ, dvojgólový strelec Liptovského Mikuláša: "Nemôžeme takto dobre rozohraný zápas prehrať. Za stavu 2:0 pre nás sme prestali hrať. Musíme hrať 60 minút, nie iba 40. To sa odzrkadlilo na výsledku. Nepríde nič samo. Ja som sa cítil na ľade dobre a verím, že to bude každým zápasom lepšie. Mal som aj šancu na hetrik, ale tie dva góly čo som dal, boli aj tak trochu šťastné."


HC Nové Zámky - HK Poprad 5:0


Úvod stretnutia sa hral vo svižnom tempe, na úvodnú väčšiu šancu si museli diváci počkať až do 9. minúty, keď si Šimun ideálne nakorčuľoval medzi kruhy, jeho švih však minul bránku. V nasledujúcich minútach domáci zvýšili aktivitu, za čo boli na začiatku 11. minúty odmenení. Novotný ideálne našiel krížnou prihrávkou Škodu, ktorý sa bez prípravy nepomýlil. O dve minúty neskôr získal puk vo vlastnom oslabení Lantoši, tiesnený v nájazde však už nedokázal zakončiť. Skórovať mohli aj hostia, no Matúš Paločko zblízka nevyzrel na Kováča.

V 25. minúte putoval na trestnú lavicu domáci Salija, hosťom sa však nepodarilo nič vymyslieť. Až niekoľko sekúnd po uplynutí trestu sa dostal do zakončenia Lichanec, zoči-voči Kováčovi však namieril len do hrude brankára. K slovu sa dostali Novozámčania, Dubinin našiel prihrávkou skrz predbránkový priestor Haina a ten upravil do odkrytej bránky na 2:0. Prešlo len 96 sekúnd a domáci udreli znova: Zbořil dorazil za Corbeilov chrbát Novotného strelu od modrej. Ďalší zásah mohol pridať Raenko, popradský brankár si puk postrážil. Tri a pol minúty pred koncom druhej tretiny hrali domáci 32 sekúnd v oslabení o dvoch hráčov, no Popradčania ani túto ponúknutú príležitosť nevyužili. Kováč výborne zasiahol proti Davydovovej strele i následnej dorážke a poradil si aj s Mlynarovičovou príležitosťou.

V úvode tretej tretiny predviedol svoje umenie domáci brankár Kováč, ktorý semaforom zneškodnil McDowellov pokus. V ďalších minútach domáci nepotrestali vylúčenie práve McDowella. Poprad mohol dať gól pri nájazde Majdana, Kováčove betóny však rýchlo zaklapli. Novozámocký brankár vynikol aj pri následnej šanci Mateja Paločka. Naopak, z gólu sa tešili Novozámčania, konkrétne Dubinin, ktorý zasunul puk do popradskej bránky. To však zo strany domácich nebolo všetko, päť minút pred koncom sa strelou z ľavého kruhu presadil Salija. Domáci mohli pridať aj ďalší gól, no Lantoši ani Hain sa už nepresadili.

HC Nové Zámky - HK Poprad 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Góly:
11. Škoda (Novotný, Špirko), 28. Hain (Dubinin, Fábry), 30. Zbořil (Novotný, Cetkovský), 54. Dubinin (Fábry, Lantoši), 56. Salija (Zbořil, Šimun). Rozhodovali: Stano, Fridrich - Synek, Kacej, vylúčení: 5:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 1344 divákov.

Zostavy:

Nové Zámky:
Kováč – M. Jass, Plašil, Prapavessis, Salija, Kovačevič, Hruška, M. Novák, Hain – Škoda, Špirko, Raenko – Zbořil, Novotný, Cetkovský – Varga, Šimun, K. Jass – Lantoši, Dubinin, Fábry

Poprad: Corbeil – Davydov, Fabian, Jáchym, Brejčák, Šterbák, McDowell, Zadražil – Majdan, Heizer, Vartovník - Svitana, Mlynarovič, Paločko ml. – Paločko, Lichanec, Bondra - Olejník, Ježek, Martančík

Ladislav Lubina, tréner Nových Zámkov:
"Chcel by som sa poďakovať hráčom, že v piatok splnili taktiku, s ktorou sme do zápasu išli. Vďaka tomu, že sme to plnili celých 60 minút, sa to odrazilo na výsledku. Hráčom som sa poďakoval v kabíne, ďakujem im aj takto a bol by som rád, keby sme boli schopní takýto výkon na ľade zopakovať."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Myslím si, že hodnotenie je jasné. Ľudia, čo boli na hokeji, videli, že Novozámčania boli jasne dôraznejší v koncovke. U nás bolo cítiť absenciu viacerých hráčov, hralo veľa mladíkov. Na to sa však nebudem vyhovárať, mali sme šance aj za stavu, keď sme prehrávali. Mali sme presilovku 5 na 3 a nedokázali sme dať gól do prázdnej bránky. Rozhodli dôraz v koncovke a naša neschopnosť dať gól. Súper ich dal päť a preto zvíťazil."