Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Taliansko prehralo s Dánskom 1:4, Slováci poslední v tabuľke

Dánsky útočník Jannik Hansen (vľavo) strieľa gól, vpravo taliansky brankár Daniel Bellissimo Foto: TASR/AP

Dánski hokejisti získali prvé body na šampionáte a v tabuľke A-skupiny odsunuli Slovákov na posledné ôsme miesto.

Minsk 13. mája (TASR) - Dánski hokejisti vyhrali v utorok v treťom zápase na MS v bieloruskom Minsku nad Talianskom 4:1. Získali tak prvé body na šampionáte a v tabuľke A-skupiny odsunuli Slovákov na posledné 8. miesto.

Tento výsledok ešte viac zamotal situáciu vo vetve, v ktorej o postupe trojice Kanada, Švédsko a Česko asi nemôže byť pochýb. Na zostávajúcu štvrtú miestenku do švrťfinále si tak môže "brúsiť zuby" päť tímov, z ktorých sú v najlepšej východiskovej situácii Nóri s dvoma plnými triumfami nad priamymi súpermi a Francúzi, keďže vyhrali nad Slovákmi a ukoristili aj bonusové dva body od Kanady. Dáni prehovorili do týchto počtov a zároveň skomplikovali aj zostupovú matematiku. Tá teraz ráta trio najhorúcejších kandidátov na opustenie A-kategórie šampionátu, teda okrem Dánov a Slovákov aj Talianov. Taliansko sa v stredu stretne s Českom, Dáni o deň neskôr nastúpia proti Kanade.

Dáni trafili po desiatich sekundách žŕdku a veľmi skoro využili svoju korčuliarsku i streleckú aktivitu ah na gól. Taliani dokázali o desať minút na vyrovnávajúci gól odpovedať. Aj v druhej časti bol severský tím sprvoti strelecky pri chuti, ale v závere dejstva sa zmobilizoval súper a mohol sa dostať do vedenia. Presilovku však Taliani hrali zle a po hrúbke obrancu na modrej čiare využil sólo Hansen. Otrasení južania vzápätí inkasovali druhýkrát a v tretej tretine už nenašli dostatok síl na zvrat.



A-skupina:

Taliansko - Dánsko 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)



Góly: 13. Kostner (Scandella) - 3. Jesper Jensen (Bjorkstrand, Storm), 36. Hansen, 37. Kristensen (Jakobsen, Boedker), 58. Staal (Boedker, Larsen). Rozhodcovia: Jeřábek (CR), Nord (Švéd.) - Carnathan (USA), Dahmen (Švéd.), vylúčení na 2 min.: 3:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1.

Taliansko: Bellissimo – Nicoletti, Egger, Johnson, Trivellato, Hofer, Borgatello, Sullivan, Larkin – Rocco, Ihnačák, Borrelli – Scandella, di Casmirro, Kostner – Tudin, Felicetti, Gander – Insam, Ramoser, Fontanive

Dánsko: Nielsen – Jesper B. Jensen, Larsen, O. Lauridsen, Lassen, Kristensen, Bruggisser – Green, Poulsen, Christensen - Madsen, Hansen, N. Jensen – Boedker, Jakobsen, Staal - Jesper Jensen, Bjorkstrand, Storm.

Tabuľka A-skupiny:

1. Kanada 3 2 0 1 0 10:7 7
2. Nórsko 2 2 0 0 0 7:3 6
3. Švédsko 2 1 1 0 0 7:3 5
4. Francúzsko 3 1 1 0 1 9:7 5
----------------------------------
5. Česko 3 0 1 1 1 9:10 3
6. Dánsko 2 1 0 0 2 7:8 3
7. Taliansko 2 1 0 0 1 3:8 3
8. Slovensko 3 0 0 1 2 6:12 1