Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

St. Louis bez Haláka prehral, bluesmani ukončili sériu siedmich výhier

Brankár St. Louis Blues Brian Elliott (vľavo) a Jaroslav Halák (vpravo) Foto: TASR/AP

V hale Rogers Arena dostal brankár hostí Brian Elliott prednosť pred Halákom, ktorý vychytal čisté konto vo štvrtkovom stretnutí v Calgary.

New York 11. januára (TASR) - Hokejisti St. Louis Blues, tentoraz bez slovenského brankára Jaroslava Haláka, prehrali na ľade Vancouvru 1:2. Canucks tak ukončili v základnej časti NHL sériu piatich prehier, "bluesmani" zasa naopak šnúru siedmich víťazstiev.

Halák nechytal


V hale Rogers Arena dostal brankár hostí Brian Elliott prednosť pred Halákom, ktorý vychytal čisté konto vo štvrtkovom stretnutí v Calgary. Eliott mal 20 úspešných zákrokov, ale v 56. minúte nezabránil ani on gólu Mika Santorellliho, ktorý napokon rozhodol o triumfe Vancouvru. Trénerovi Canucks Joe Tortorellovi perfektne vyšiel ťah, keď do prvej formácie k Sedinovcom poslal Zaca Dalpeho a Santorelli nastupoval miesto neho až vo štvrtom útoku. Zmena prospela obom hokejistom, ktorí gólmi rozhodli o víťazstve svojho tímu.

Boborovského skvelá forma pred ZOH


V ďalšom stretnutí dominoval ruský brankár Sergej Bobrovskij, ktorý mal 36 úspešných zákrokov a najmä jeho zásluhou vyhral tím Columbus Blue Jackets nad Carolinou Hurricanes 3:0. V drese hostí patril slovenský obranca Andrej Sekera s necelými 21 minútami k najvyťaženejším hráčom, ale do štatistiky si zapísal len mínusový bod. Columbus tak potvrdil, že vie na Carolinu zahrať. Od sezóny 2005/2006 vyhrali Blue Jackets všetkých sedem stretnutí. Carolina nestrelila gól v treťom zápase v sezóne, napriek siedmim streleckým pokusom sa nepresadil ani Jeff Skinner, ktorý dal v posledných 17 dueloch 17 gólov a v piatich zápasoch nazbieral 11 bodov. Columbus položil základ úspechu v prvej tretine, keď v priebehu 70 sekúnd skóroval Boone Jenner a Brandon Dubinsky.

Rick Nash rozhodol necelé dve minúty pred koncom


O tom, že v zápase New Yorku Rangers - Dallas Stars zvíťazia domáci "jazdci" 3:2, rozhodol necelé dve minúty pred koncom kanonier Rick Nash. Ľavý krídelník Rangers zaznamenal svoj štvrtý gól v posledných siedmich dueloch. Všetko však mohlo byť inak, pretože pár sekúnd pred Nashovým desiatym gólom v sezóne spálil veľkú šancu Tyler Seguin a Rangers z brejku na druhej strane udreli. Nash v páde fantasticky dorazil strelu Chrisa Kreidera. "Bolo to 70 percent šťastie a 30 percent umenie," povedal hviezdny hokejista, ktorý nechýba v kanadskej nominácii do Soči. Zápas v hale Madison Square bol súčasne mikrosúbojom olympijských brankárov. Na strane domácich to bol Švéd Henrik Lundqvist a v tíme Stars zasa Fín Kari Lehtonen. Lehtonen mal 31 úspešných zákrokov a Lundqvist 24.

Predposledný Edmonton obral o body Pittsburgh


Nečakaný zvrat v zápase sa udial v Edmontone, kde predposledný tím základnej časti NHL zvíťazil nad Pittsburghom Penguins 4:3 po predĺžení. Oilers prehrávali po prvej tretine 0:2, ale vďaka presným zásahom Ryana Nugenta-Hopkinsa a Taylora Halla sa vrátili do hry. Víťazný gól domácich dosiahol v druhej minúte predĺženia Nugent-Hopkins. Za Edmonton odohral slovenský obranca Martin Marinčin necelých 16 minút, zaznamenal mínusový bod a dvakrát bol v tretej tretine na trestnej lavici. Jeho druhé vylúčenie potrestal Kris Letang gólom na 3:2 pred Pittsburgh. Najproduktívnejší muž NHL Sidney Crosby (67 bodov) strelil svoj prvý gól v kariére proti Edmontonu a zaznamenal asistenciu.

Čech Neuvirth prvou hviezdou v zápase Washington - Toronto


Washington zdolal na domácom ľade Toronto 3:2. Prvou hviezdou duelu bol autor 32 zásahov, český brankár Michal Neuvirth, ktorý sa predstavil v bránke po siedmich týždňoch. Naposledy mal chytať 29. novembra, ale v rozcvičke šliapol na puk a vyvrtol si členok. Keď sa dal zdravotne do poriadku, tak ho v rebríčku brankárov Capitals predbehol Philipp Grubauer a 25-ročný Neuvirth bol až tímovou trojkou. "Bol som pred zápasom nervózny, nevedel som ani zaspať. Ale keď som vyšiel na ľad, bolo všetko v poriadku. Mám už skúsenosti a veril som si. Som rád, že to takto perfektne vyšlo," povedal Neuvirth, ktorého chválil aj tréner Adam Oates. Otvárací gól duelu strelil najlepší kanonier NHL Alexander Ovečkin, ktorý má na konte už 32 presných zásahov.

O šiestom víťazstve New Yorku Islanders na ľade súperov rozhodol v predĺžení duelu v Colorade Michael Grabner, ktorý v brejku najskôr neskrotil poskakujúci puk, ale po prvom neúspechu si nakorčuľoval do streleckej pozície a spomedzi kruhov prekonal Semjona Varlamova. Islanders sa v poslednom čase zobudili a dostali sa späť do hry o play-off. "Hráme tímovo, všetci hráči bojujú a v tom je tajomstvo nášho úspechu," povedal tréner Jack Capuano, ktorému stále chýba Ľubomír Višňovský. Colorado zdolali NY Islanders v riadnom čase naposledy 26. novembra 2001.



Sumáre - NHL:

NY RANGERS - DALLAS 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)



Góly: 12. Callahan (Richards, Pouliot), 29. Brassard (Zuccarello, Richards), 59. Nash (Kreider, Stepan) - 5. Eakin (Garbutt, Benn), 24. Garbutt (Roussel, Eakin). Brankári: Lundqvist - Lehtonen, strely na bránku: 34:26.

WASHINGTON - TORONTO 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)



Góly: 27. Ovečkin (Grabovskij, Green), 45. Bäckström, 52. Ward (Johansson, Ovečkin) – 30. van Riemsdyk (Kessel, Bozak), 41. Kessel (van Riemsdyk, Gunnarsson). Brankári: Neuvirth - Bernier, strely na bránku: 35:34.

COLUMBUS - CAROLINA 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)



Góly: 15. Jenner, 17. Dubinsky (Atkinson, Ťutin), 46. Atkinson (Letestu, Murray). Brankári: Bobrovskij - Chudobin, strely na bránku: 24:36.

COLORADO - NY ISLANDERS 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)



Góly: 39. MacKinnon (Benoit, McGinn) – 45. Nelson (Haan, Nielsen), 62. Grabner (Strait). Brankári: Varlamov - Poulin, strely na bránku: 31:24.

EDMONTON - PITTSBURGH 3:4 pp (0:0, 0:2, 3:1 - 1:0)



Góly: 41. Nugunt-Hopkins (Eberle, Schultz), 50. Hall (Nugent-Hopkins, Gagner), 59. Belov (Hemský, Arcobello), 62. Nugent-Hopkins (Eberle, Schultz) – 23. Neal (Malkin), 28. Crosby (Gibbons, Niskanen), 53. Letang (Crosby), Brankári: Dubnyk - Zatkoff, strely na bránku: 31:28.

VANCOUVER - ST. LOUIS 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)



Góly: 22. Dalpe (D. Sedin, H. Sedin), 46. Santorelli (Garrison) – 28. Pietrangelo (Bouwmeester, Berglund). Brankári: Lack - Elliott, strely na bránku: 22:31



Slováci v akcii:

Andrej Sekera (Carolina) 20:45 0 0 0 -1 2 0

Martin Marinčin (Edmonton) 15:41 0 0 0 -1 0 4



/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/